Şehit Haberleriyle Yüreğimiz Dağlandı!

0
514

Suriye’nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekâtı kapsamında sözleşmeli er Ahmet Topçu ile Azez’e yakın Tel Rıfat’taki Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait üsse düzenlenen havan saldırısında Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen şehit oldular. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, 277 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Suriye’nin kuzeyinde devam eden Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin operasyonları sürerken, Suriye topraklarından acılı haberler geldi. Sözleşmeli er Ahmet Topçu, önceki gün şehit olurken, yüreklerimiz bir kez daha dağlandı.

Şehit Ahmet Topçu’nun Mamak ilçesindeki baba evine gelen Kaymakam Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile askeri yetkililer anne ve babaya acı haberi verdi. Haberi duyanlar, şehidin baba evine akın etti. Eve ve caddeye dev Türk bayrakları asıldı.

Piyade Uzman Çavuş Bilgen Doğum Gününde Şehit Oldu

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Azez’e yakın Tel Rıfat’taki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait üsse düzenlenen havan saldırısında ise Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen’in (30) şahadet haberi Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki baba evine ateş düşürdü. Şehidin öldüğü günün doğum günü olduğu belirtildi.

Havan mermilerinin isabet ettiği üs bölgesindeki 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Kilis’teki hastaneye getirildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen şehit oldu. Aslen Diyarbakır Erganili olan ailenin Bozüyük’te bulunan baba ocağına ateş düştü. Ailenin hem evinin balkonuna hem de ilçedeki tüm evlere Türk bayrağı asıldı.

barış pınarı harekatı ile ilgili görsel sonucu

277 Terörist Öldürüldü, Sığınaklar Yerle Bir Edildi, 11 Köy Temizlendi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı Harekatı kapsamında, 277 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada; “Barış Pınarı Harekâtı kapsamında icra edilen hava harekâtıyla 9 PKK/PYD-YPG’li terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 277 oldu” ifadeleri kullanıldı.

Harekât kapsamında Rasul Ayn’daki bir sığınağa düzenlenen hava harekâtında 19 PKK/PYD-YPG’li terörist etkisiz hale getirilirken, Suriye Milli Ordusuna ait kuvvetler Tel Abyad’ın batısındaki El-Yabisa köyünde YPG/PKK’lılara ait havan atışı yapan bir kamyoneti imha etti. Araç içerisindeki 2 terörist etkisiz hale getirilirken, MSB operasyonlar kapsamında bir gecede 49 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Öte yandan operasyonda Suriye’nin kuzeyinde 11 köyün de YPG/PKK’lı teröristlerden arındırıldığı öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F16 savaş uçakları, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan terör örgütü hedeflerini imha etmiş, Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki hedefler de bombalanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığından Yalan Haber Tepkisi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kamışlı ve Derik’te sivil halkın hedef alındığı haberlerini de sert bir dille yalanladı. TSK’nın Kamışlı ve Derik’te sivil halkı hedef aldığı yönündeki haberlerin akıl sınırlarını zorladığının söylendiği açıklamada; “Bu bölgelerde TSK’ya ait operasyon unsuru bulunmamaktadır” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here