Savaş; “İskenderun’un Serbest Bölge Olması Birçok Sektörü Yeniden Canlandırır”

0
180

İlimizin ekonomik durumunu değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun’unSerbest Bölge’ ilan edilmesinin birçok sektörü yeniden canlandırabileceğini söyledi.

Hatay’ın ve Hatay halkının elde ettiği geliri artırmak için yollar aradıklarını ve bunları hayata geçirmek için çaba harcadıklarını ifade eden Lütfü Savaş; “Bildiğiniz tüm yollar kapalıysa ya yeni yol bulmalısınız ya da yeni yol açmalısınız. İskenderun’un Serbest Bölge ilan edilmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Bu konunun gerekliliği ile ilgili çalışmaları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başlatmış. Celal Bayar’ın imzasıyla 1956’da Resmi Gazete’de yayımlanmış. Ancak Cumhuriyet tarihinde en uzun süre iktidarda kalan bu zihniyet bu duruma kulak tıkıyor” dedi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tablo ve bunun Hatay’a yansımaları da konuşlan konular arasında yer aldı.

Çiftçi sayısının Türkiye’de yüzde 49 azalırken Hatay’da yüzde 69 oranında azaldığını söyleyen Savaş; “Antakya OSB’deki firma sayısı 63’ten 51’e düştü. Firmalar ya kapandı ya konkordato ilan etti. Sadece OSB’de 300 kişi işsiz kaldı. Enerji tüketimleri yüzde 70 azaldı. Hatay’dan Suriye’ye günde 250 TIR gidiyordu. Şimdi bu sayının çok uzağındayız. İskenderun’un Serbest Bölge ilan edilmesi birçok sektörü yeniden canlandırır” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here