Şampiyon Sporcular Ödüllerini Aldı

0
103

spor festival131.Uluslararası Turizm ve Kültür Festivali kapsamında gerçekleştirilen sportif etkinliklerinin ödül töreni düzenlendi. Belediye Sahil Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Hatay ASKF Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Herkes İçin Futbol İskenderun İlçe Sorumlusu Murat Ünal, belediye meclis üyesi Kamil Turan, sivil toplum örgütü temsilcileri, İskenderun beden eğitim öğretmenleri, hakemler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Sporcuların ailelerinin de katıldığı ödül töreninde, Belediye Başkanı Civelek’e spor etkinliklerinden dolayı teşekkür edildi.

Bocce, halı saha, futsal, tenis, plaj voleybolunda dereceye girenler için düzenlenen ödül töreninde konuşan Başkan Civelek; “Bugüne kadar İskenderun’un yaşadığı en görkemli ve en geniş kapsamlı festivali yaşadık. Bir bayram havası gibiydi! Uluslararası festivalimize çeşitli ülkelerden ve ülkemizden 370 konuk geldi. Bir hafta İskenderun’da kaldılar, gösteri yaptılar, İskenderun’u gezdiler. İskenderun’un son derece çağdaş, modern bir kent ve halkının da modern olduğunu ifade ettiler. Ailelerine bunları anlatacaklarını söylediler” dedi.

spor-festival2

Spor etkinliklerine de 8 bin civarında sporcunun katıldığını, 16 gün boyunca her branşta yarışıldığını da belirten Civelek; “Spor hemşerilik ruhunu arttırır, kaynaştırır. İskenderun’dan ve çevre beldelerden gençler birçok branşta yarıştılar, birbirlerini tanıdılar. Bu çok önemli! Onları seyretmek için gelen aileler de birbirleriyle tanıştı. İyi ki geldiniz, bu hemşerilik, bu kardeşlik ruhunu daha da geliştirdiniz. Size çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Festival spor etkinliklerinde 136 hakemin görev aldığını da belirten Civelek, hakemlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Ramazanın başladığını da anımsatarak, tebrik eden Belediye Başkanı Civelek; “Mübarek Ramazan hepimize hayırlı olsun. Hep birlikte nice Ramazan’lar, nice 5 Temmuz’lar yaşayacağız inşallah” dedi.

Festival spor etkinliğine katılan İskenderun Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, ödül töreninde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir, cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ sözünün yer aldığı afiş açtı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here