Şahutoğlu; “Hayal Değil, Gerçek Olacak!”

0
171

Gerçekleştirdiği geniş katılımlı bir lansmanla projelerini kamuoyuna tanıtan Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Hayal kurmuyoruz, geleceği planlıyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını ifade etti.

CHP Adayı Şahutoğlu, İskenderun’u dünyanın prestijli kentlerinden biri yapacak projelerle İskenderun halkının karşısına çıktıklarını, projelerin hayal olmadığını ve hepsinin gerçekleştirileceğini kaydetti. İskenderun’un geleceğinin planlandığı projeler madde-madde şöyle açıklandı;

Teknik ve Sosyal Projeler Üretim Merkezi Projesi

İskenderun Belediyesi olarak teknik ve sosyal projeler üretim merkezi kuracağız. Tarihi bir bina satın alınıp restore edilerek modern bir ofis haline getirilecek, içerisinde teknik ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir ekibin sürekli olarak kendimize ilişkin projeler üretmesini sağlayacağız. Dünya Bankası ve Avrupa Birliği destekli ve üreticimiz projelere hibe krediler alarak bu projeleri hayata geçireceğiz. Bu sayede belediyemizin bütçesinden harcama olmadan kentimize marka projeler kazandırmış olacağız.

İskenderun Sahil Düzenleme Projesi

Sahil bandı yeniden düzenlenecek proje ile birlikte sahile bisiklet yolu seyir terasları nostalji tramvayı, ışıklı su gösterileri olan havuzlar yapılacak sahil bandı içerisinde bulunan tesislerin fiziki yapısı modernize edilerek daha kaliteli hizmet vermeleri sağlanacak burada tüketilen elektrik güneş panelleri ile üretilen enerji sayesinde proje kendi kendine üç dört yıl içerisinde amorti edecektir.

İskenderun Belediyesi Mahalle Kültür Evleri Projesi

Kadınlarımıza meslek ve beceri kazandıracak kurslar çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim desteği veren kurslar kütüphane toplantı ve taziye amaçlı kullanılacak salonlar olacak. Burada kullanılacak elektrik güneş enerjisi ile sağlanarak proje kendi kendini 8-10 yıl içerisinde amorti edecektir.

Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Projesi

İskenderun Belediyesi olarak Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi yapacağız. 1500 kişilik 2 konser, tiyatro ve konferans salonu, galeri kullanımlı fuayeler dünya standardında akustik sahnesiyle Hatay’ın en büyük ve en kapsamlı kültür ve kongre merkezi inşa edeceğiz. Bu projede kullanılacak elektrik enerjisi güneş panellerinden karşılanacak ve kongre merkezi maliyetini 13-14 yılda karşılayacak.

İskenderun Marina Projesi

İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte içerisinde alışveriş merkezi, sosyal donatıları olan kentimize önemli bir marka ve ekonomik değer kazandıracak “İskenderun Marina” projesini hayata geçireceğiz.

Halk Plajı Projesi

İskenderun’da Denizciler ve şehir merkezine yakın iki ayrı bölgede içinde kumsalı, kafe terası, lokantaları ve sosyal donatıları olan halk plajları yapılacak. Bu projeler enerjisini güneş panellerinden üreterek proje maliyetini 9-10 yıl içerisinde karşılayacak hale gelecektir.

İskenderun Akvaryum Projesi

Dünya denizlerinde yaşayan çeşitli deniz canlılarını içinde barındıracak olan İskenderun Akvaryum Projesi en son teknoloji kullanılarak yapılacaktır. Doğu Güneydoğu ve Doğu Akdeniz Bölgesi’nde bir ilk olacak olan bu proje kentimize müthiş bir marka değer katacaktır. Akvaryum projesi yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile kendi enerjisini üretecek, bu sayede kendi maliyetini çıkartacaktır.

Modern Kapalı Semt Pazarları

Enerjisini güneşten üreten kapalı semt pazarları yapılacak, bu semt pazarları üç dört yıl içerisinde kendi maliyetini karşılayacak hale gelecektir.

Feyezan Kanalı Islah Projesi

Denizden su pompalayarak kanal ıslah edilecek içerisinde ışıklı su gösterileri, reklerasyon alanları, yürüyüş yolları yapılacak burada tüketilen elektrik, enerjisini güneş panellerinden sağlayacak ve proje maliyetini 4-5 yıl içerisinde kendi maliyetini karşılayacak hale gelecektir.

Deniz Otobüsü Seferleri Projesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen HADO projesi için İskenderun Belediyesi tarafından sahilde yer temini yapılacak. Bu sayede vatandaşlarımız Samandağ ve İskenderun’dan Mersin, Kuzey Kıbrıs ve Beyrut’a kadar uzanan bir güzergâhta deniz otobüs seferleri ile seyahat edebileceklerdir. Bu proje sayesinde kentimiz önemli bir canlılık ve ekonomik kazanç sağlayacaktır.

Kadın Sığınma Evi

İskenderun Belediyesi Kadın Sığınma Evi açacağız. Kadın STK’ları ile birlikte yöneteceğimiz bu evlerde zor durumda kalmış kadınların çocukları ile birlikte mahremiyetine saygılı, yaşadıkları sıkıntıları hafifletmeyi amaçlıyoruz.

İskenderun Belediye Kreş Projesi

İskenderun Belediyesi bünyesinde eğitim odası, sanat odası, drama atölyesi, uyku ve yemek salonu ile oyun parkı yer alacak bir kreş oluşturulacak ve vatandaşın kullanımına açılacaktır.

Kırsal Kalkınma Destek Projesi

İskenderun’un çiftçisi ve yaşayanı mutlu olacak. Kentimizde hayvancılık ve tarım Dünya Bankası Avrupa Birliği hibe kredileri ile desteklenecek. Üretimi alım garantisi ile teşvik edilerek süt ve tarım ürünleri çiftçimiz ile birlikte kurulacak kooperatifler ve birlikleri ile alınarak komisyoncular devre dışı bırakılarak doğrudan tüketiciye ulaştırılacak. Çiftçimiz daha çok kazanacak halkımız daha ucuza, daha doğal ve organik süt ve süt ürünleri ile yaş sebze meyve tüketebilecek.

İskenderun Konsept Şehir Parkı Projesi

İçinde ekoloji binaları, özel tasarım peyzaj bahçeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, yüzme havuzları ve doğal spor alanları ile piknik alanları olan elektriğini güneş enerjisinden üreten parklar yapılarak İskenderunluların hizmetine sunulacaktır.

Demir Çelik Müzesi Projesi

Türkiye’de bir ilk olan İskenderun belediyesi Demir Çelik Müzesi kurulacak. Kurulacak olan müzenin Dünya Bankası ve UNESCO tarafından desteklenmesi sağlanacaktır.

İskenderun Belediyesi Bilim Merkezi Projesi

Öğrenciler ve bilime meraklı insanlar bu merkezde bilimi yaşayarak ve tecrübe ederek öğrenecek. İçerisinde bilimsel etkinlik ve şenlikler ile bilim fuarları gibi organizasyonlar olacak. Bu Merkez eğitime de büyük katkı sağlayarak okulların uygulama ve deney alanı olacaktır.

İskenderun Belediyesi Öz Kaynakları ile Hizmet Verecek

İskenderun belediyesi tarafından üretilen her hizmet kendi işgücü ve araç parkı ile gerçekleştirilecektir. Yol kaldırım çalışmaları, asfalt, park ve bahçe sulama makam aracı ve hizmette kullanılan araçların kiralanmasının önüne geçilerek belediyenin kendi öz sermayesi ile sahibi olacağı araç ve gereçlerle İskenderun halkına hizmet edilecektir.

Kent Meydanları ve Cazibe Sokakları

İskenderun’a Yeni Kent Meydanları ve Cazibe sokakları kazandıracağız. Dünyada en prestijli kentler, meydanları, caddeleri ve sokakları ile anılırlar. İskenderun’u dünyanın prestijli kentlerinden biri yapacağız.

Üniversite İle Kent Bütünleşecek

Üniversite ile Kent bütünleştirilecek, üniversitenin kentimize ilişkin proje ve önerilerde bulunması sağlanarak, kent kültürü ve kentlilik bilinci oluşturulacaktır.

İskenderun Filizleri Projesi

Belediyemiz bünyesinde oluşturulacak birimle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ile maddi durumu iyi olan hemşerilerimizi bir araya getirerek öğrencilerimize burs vermelerini sağlayacağız.

Kadın Emeği Pazar Yeri Projesi

Belediye kültür evleri ve kooperatiflerde kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin doğrudan halkla buluşacağı, kadınlarımızın aile ekonomisine katkı sağlayacak kadın evi pazaryeri kurulacaktır.

Herkes İçin Erişilebilir Kent Projesi

Kentimizde yaşayan tüm bireylerin (yaşlı, engelli, kadın, çocuk vb.) sosyal yaşama katılabileceği, herhangi birinin desteği olmadan bağımsız, huzurlu ve güvenli olarak hareket edebileceği, dışarı çıkma isteğini teşvik eden ekolojik ve daha yeşil bir çevrede hizmet sunan yaşama ve çalışma gereksinimlerinin karşılandığı bir kent olacaktır.

Şehir Tiyatrosu Projesi

İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurulacak. Halkımızın kültürel üretiminin, çağdaş eğitiminin, sanat düzeyi ve bilincinin yükseltilmesine katkı sağlayacak yerli ve yabancı tiyatro yapıtlarının seçkin örneklerini İskenderunlularla buluşturacağız.

Spor Kulüplerine Destek Projesi

İskenderun spor ile Amatör Spor Kulüpleri İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte desteklenecektir.

İskenderun Kart Projesi

İhtiyaç sahiplerini rencide etmeden yapılan sosyal yardımlar içerik kalitesi arttırılarak devam edecektir.

Kent Estetiği Birimi

İskenderun’un tarihine uygun bir kimliği ve Kent Estetiği olacaktır. Kentin estetik sorunlarının saptanması, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve mevcut tarihi değerlerin tespit edilerek korunmasının sağlanması için Kent Estetiği birimi oluşturulacaktır.

Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüme gereken önem verilecek yerinde ve gerçek dönüşüm olarak hayata geçirilecektir.

24 Saat Yaşayan Kent

İskenderun konserleri, açık hava sinemaları ve festivaller ile 24 saat yaşayan bir kültür ve sanat kenti olacak.

İskenderun Kültür Gezileri Projesi

Hemşerilerimize ülkemizin tarihi mekânlarını, müzelerini, ören yerlerini gezerek görme imkânı sağlayacağız.

İnsan İstihdamı Eğitim Projesi

İskenderun Belediyesi, kent ekonomisini canlandırmayı ve istihdamı arttırmayı amaçlayan ve kentin kaynaklarını etkin kullanarak ekonomik sürdürülebilirliği sağlamaya yönelik eğitim projelerini hayata geçirecektir.

Sevgi Satın Alınmaz Sizde Sahiplenin

Sevgi satın alınmaz sizde sahiplenin projesi kapsamında sokak hayvanlarını sıcak yuvalarına kavuşturacağız.

Çöp Sorununu Çöpe Atacağız

İskenderun çöp sorununu çöpe atacağız. En son teknolojiye uygun araçlar ve çöp konteynırları alınacak. Mevcut döküm alanı Büyükşehir belediyemiz ile birlikte yenilebilir çevre güneş enerji sistemleri ile katı atık üretim merkezi haline getirilecek İskenderun ve çevresi çöp kokusundan kurtarılacaktır. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here