CHP Adayı Şahutoğlu, Başkent Dönüşü Coşkuyla Karşılandı

0
214

Şahin; “Yılmadan Savaşacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Ankara’da gerçekleştirilen Parti Meclis sonrası İskenderun’a sevinçle döndü. Otoban gişelerinde kalabalık partili topluluğu tarafından coşkuyla karşılanan Şahutoğlu, uzun süre omuzlarda taşındı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile Ankara’dan dönen Şahutoğlu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, kadın ve gençlik kolları, il yöneticileri ve kalabalık partili topluluğu tarafından aday değil adeta Belediye Başkanı gibi karşılandı.

Omuzlara alınan Şahutoğlu, partilileri selamlarken, hazırlanan kurbanlar dualarla kesildi. Buradan kalabalık bir araç konvoyuyla ilçe binası önüne geçen Şahutoğlu, ilçe örgütü tarafından hazırlanan platformda partililere seslendi.

Büyük buluşmada kısa bir açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Mansuroğlu, seçime odaklandıklarını ve adaylarıyla birlikte gece gündüz çalışacaklarını kaydederek; “Bunca rahatsızlık varken doktor ayağınıza geldi. İnandık, sizlerle yola çıktık, başaracağız” dedi.

Buradaki buluşmaya yönetimi ile birlikte katılan İyi Parti İskenderun İlçe Başkanı Zafer Kıvrak da Millet İttifakı olarak İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile birlikte çalışacaklarını ifade ederek; “Bu birlikteliği görmek heyecan verici. Millet ittifakı tabuları yıkan bir birliktelik. Tüm tabuları yıkacağız, el birliğiyle bu belediyeyi milletin belediyesi yapacağız” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise emek veren tüm aday adaylarına teşekkür ederek; “İskenderun Belediye Başkan Adayımızın adı Yılmaz, Büyükşehir adayımızın soyadı Savaş. Yılmadan savaşacağız. Reis ittifakına karşı millet ittifakı var. İskenderun artık marka bir belediye başkanını, marka bir şehir olmayı hak ediyor. Marka başkanınızı size emanet ediyoruz” dedi.

Büyük alkış eşliğinde konuşmasına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Medeniyetin, barışın, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün kenti güzel Hatay’ımın aydınlık yüzlü insanları hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı ve üç sene önce çıktıkları bu onurlu yürüyüşte, kendilerine eşlik eden, bu alanda mücadele eden, Cumhuriyet Halk Partisinde aday olma cesaret ve onurunu yaşayan, alın teri döken, bütün aday adayı arkadaşlarına teşekkür etti.

Bu süreci İyi Parti yöneticileriyle omuz omuza yürüteceklerini, ece gündüz demeden çalışacaklarını ve Millet İttifakını iktidara taşıyacaklarını kaydeden Dr. Şahutoğlu; “İskenderun jeo-stratejik anlamda çok mühim bir kent. Aynı zamanda bir liman, sanayi ve ticaret kentidir ama önemlisi sevginin, kardeşliğin, barışın huzurun kentidir. Bizim de bu şehre yönelik en büyük hayalimiz, en büyük projemiz burada yaşayan bütün sosyal katmanlarla Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, bu şehirde alın teri döken, bütün sosyal unsurları, hiçbirini ötekileştirmeden, hiçbirine bir başkasının farklı gözüyle bakmasına müsaade etmeden, 72 millete aynı nazarla bakarak, yaratılanı yaratandan ötürü baş tacı ederek bu şehri huzurun, kardeşliğin, barışın kenti yapacağız. Huzurun, barışın, kardeşliğin, birlik beraberliğin olmadığı bir şehrin hiçbir anlamı yoktur. Sizlerin desteğiyle bu güzel tabloyu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Şahutoğlu, İskenderun’un gelişimi, kalkınması için katkı sağlayan, alın-teri döken mücadele etmiş yöneticilik yapmış tüm belediye başkanlarına şükranlarını sundu. Kente yönelik projelerini önümüzdeki günlerde kapsamlı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Şahutoğlu, programı hazırlayan ilçe yönetimine ve katılan herkese teşekkür etti.

İskenderun’u Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yöneteceklerini kaydeden Şahutoğlu; “Siyaseti adaletli hakkaniyetli kucaklayıcı bir zihniyetle yapacağız. Rakiplerimizle söz düellosuna girmeyeceğiz, siyasete kalite getireceğiz, siyasetin niteliğini arttıracağız. Farklı unsurları değil, projelerimizi tartışacağız. Biz siyaseti ahlaki anlamda yöneteceğiz. İskenderun’u Büyükşehir belediyesi ile birlikte yöneteceğiz. İskenderun’da ben Büyükşehir de Lütfü Savaş’la birlikte yılmayan bir savaş ekibi kuracağız” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here