Sahil Güvenlik Yetkilileri İskenderun Balıkçılarını Bilgilendirdi

0
196

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif binasında toplanan İskenderunlu balıkçılara, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerince yasaklar ve son gelişmelerle ilgili bilgiler verildi. Toplantıya İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İskenderun Sahil Güvenlik Su Ürünleri Mühendisi ve personeli, İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğünden Musa Bebek, İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç ve İskenderun’da balıkçılık yapan esnaflar katıldı.

Toplantıda balıkçılara yönelik, ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenlenmesi hakkında tebliğ okunurken, “1-Nisan-15 Kasım tarihleri arasındaki dönemde sahilden uzaklığı 200 metreyi geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanı içinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

Alamana ağları ile 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaktır. Gırgır ağlarının kullanımının yasak, olomona ağların kullanımının serbest olduğu dönemde, 22 metreden (12 kulaç) daha fazla derinliğe sahip olomona (voli) ağlarının su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.

Bütün karasularımızda orfoz avcılığı yasaktır. Bütün karasularımızda, 1 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtasıyla logos avcılığı yasaktır. (Logos amatör olarak 1 adet 50 cm boyunda avlanır.) 15 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında ahtapot avcılığı yasaktır” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Toplantı daha sonra dilek ve temenniler şeklinde geçerken, önemli konuların altı çizildi ve yasalara uymanın vatandaşlık görevi olduğu belirtildi.

Açıklamalarda ayrıca, önemli konuların başında ufak botlarla ya da balıkçılık yapmaya uygun olmayan teknelerle avcılık yapılmasının yasak olduğu ve amatör balıkçılık yapan nizami teknelerde de can yeleği yangın tüpü ve ilk yardım malzemelerinin bulunması gerektiği önemle kaydedildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here