Psikologun Evliliğe Hitabesi

0
162

Ey Türk Erkeği!

Birinci vazifen, kadınını ve adamlığını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Aile olmanın yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. Evliliğinde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhili ve harici bedbahtların olacaktır.

Bir gün nefsini koruma mecburiyetine düşersen, uçkuruna sahip çıkmak için, içinde bulunduğun huzursuzlukları bahane etmeyeceksin. Ruhsal durumun çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. Aile değerlerini alt üst edecek bu ruhsal bunalımlar toparlanması mümkün olmayan bir travmanın mümessili olabilirler. Sorumsuzluk ve duyarsızlık ilişkine hükmetmiş, monotonluğa esir düşmüş, bütün saygı dağıtılmış ve evliliğini huzurlu kılacak tüm değerler bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, eşiniz gaflet ve delalet içinde olabilir. Hatta eşiniz kişisel problemlerini, ruhsal bunalımlarını bahane ederek sizi duygusal emellerine alet edebilir. Duygular,  travmalar içinde harap bitap düşmüş de olabilir.

Ey Türk geleneklerinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, kadının duygularını ve evliliğini korumaktır. Muhtaç olduğun kudret; adamlığında yatan asil kanda mevcuttur!!!

ANKA Aile ve Psikolojik Danışma Merkezi
Aile ve İlişki Terapisti
Psk. Mehmet CAN