Prof. Dr. Uğur Şahin’in Adı Doğduğu Sokağa Verildi

0
52

Coronavirüs (Covid-19) Pandemisi sürecinde gösterdiği çaba ve ürettiği aşı ile tüm dünyaya umut olan ve adından sıkça söz ettiren İskenderunlu bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in adının İskenderun’un Kurtuluş Mahallesinde yaşatılması teklifi, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul edildi. Prof. Dr. Şahin’in isminin İskenderun’da doğduğu sokağa verilmesi istenmiş ve bu yönde meclise bir teklifte bulunulmuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı olağan toplantısını geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirdi. Lütfü Savaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem dışı ve 1 önerge olmak üzere toplam 54 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda, pandemi sürecinde gösterdiği çaba ve ürettiği aşı ile tüm dünyaya umut olan İskenderunlu bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in adının İskenderun’un Kurtuluş Mahallesinde yaşatılması teklifi de görüşüldi. Verilen teklif oy birliği ile kabul edildi.

Merhum Başkan Mustafa Sayın Unutulmadı

Toplantı da ayrıca geçen ay vefat eden Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın da unutulmadı ve Sayın’ın oturduğu sandalye boş bırakılarak çiçeklerle süslendi. Sayın’ın vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü bir kez daha dile getiren Başkan Lütfü Savaş, merhum belediye başkanına bir kez daha rahmet dileyerek ailesine, sevenlerine ve Hatay halkına baş sağlığı diledi.

Öte yandan HBB uhdesinde bulunan yolarda Akıllı Şehir Sistemleri, Akıllı Ulaşım Sistemleri ve EDS kurulum çalışmaları kapsamında ortak hizmet protokolü düzenlenebilmesi ve imzalanması hususunda Lütfü Savaş’a yetki verilmesi ile ilgili madde de oy birliği ile kabul edildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here