Payas Kaymakamı İletişim Kuralları Semineri Verdi

0
89

payas kaymakamı2Payas Kaymakamı İrfan Demiröz tarafından, İlçe Daire Müdür ve Memurlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarına protokol, nezaket ve iletişim kuralları semineri verildi.

Payas Kamile Şahin Konferans salonunda sunum yapan Demiröz, ilk olarak protokolün tanımını yaparak; “Protokol, Devlet geleneklerinde, uluslararası ilişkilerde, sosyal davranış kurallarında, kamu ilişkilerinde, törenlerde, resmi ilişkilerde, nezaketi temel alan bir sanatın, bir tekniğin uygulanmasına denir. Sosyal davranışın temelini oluşturan terbiye, nezaket ve zarafetin içerikleri protokol uygulamalarına yön verir ve anlam kazandırır. Bir insanın temsili kıyafeti ile nezaketi davranışıyla, bilgisi konuşmasıyla, becerisi işiyle, görgüsü yemesi içmesiyle ortaya çıkar ve sosyal, kamusal alanda da uygulanırsa kişi her zaman kazançlı çıkar. Yazılı olmayan kurallar, herkese, her zaman fayda sağlar. Herkesten sevgi ve saygı beklemeyebiliriz, ama herkesten her zaman nezaket bekleme hakkına sahibiz ‘Söz vardır keser savaşı, söz vardır kestire başı’ bu nedenle usul her zaman esasa mukadderdir” dedi.

Protokolün, kamusal alanda ve sosyal çevrede, devlet ve kamu kurumlarının bulunduğu, hizmet ve etkinliklerini yönetildiği ve yürütüldüğü, yöneticilerin resmi sıfatla görev yaptığı toplantı, tören gibi kamusal kurumsal etkinliklerin düzenlendiği resmi yerler olduğunu anlatan Demiröz; “Sosyal alanda, Devletin ve kamu kuruluşlarının halka hizmet sundukları, vatandaşların kamu hizmetlerinden yararlandıkları halka açık alanlardır” dedi.

Seminere Belediye Başkan V. Ramazan Kocataş, İlçe daire müdürleri, Belediye başkan adayları, İlçedeki tüm siyasi parti başkanları, Okul müdürleri, Sivil toplum kuruluşları başkanları ve üyeleri, imamlar, muhtarlar katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here