“Patron Çıplak”a Büyük İlgi

0
135

pm-kitap imzaGazeteci Demet Cengiz, patronların bilinmeyen yönlerini anlattığı yeni kitabı “Patron Çıplak” ile Gaziantep, Antakya ve İskenderun’da okurlarıyla buluştu.

Prime Mall Alışveriş Merkezleri ev sahipliğinde yapılan imza günlerinde Demet Cengiz, ilk olarak 25 Ocak Cumartesi günü Prime Mall Gaziantep’te kitaplarını imzaladı. 26 Ocak Pazar günü de önce Prime Mall İskenderun ardından da Prime Mall Antakya’da okuyucularıyla bir araya geldi. Uzun kuyrukların oluştuğu imza gününde Demet Cengiz, kitaplarını imzalayarak sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. İmza gününe özellikle aileler büyük ilgi gösterirken, gençler ileride birlikte çalışacakları patron profilini ve iş dünyasını tanımak için “Patron Çıplak”ı ilgiyle okuduklarını söylediler.

Kitapta patronların DNA’sı çıkarıldı

Gazeteci ve yazar Demet Cengiz, ilk kitabı Patron Çıplak ile hem Türk patronların hem de yabancı patronların bilinmeyen yönlerini ortaya koydu. Pusula Yayıncılık’tan çıkan kitapta 24’ü yabancı 130 önemli isim yer alıyor. Her bir söyleşi kariyer, toplantı, güne başlarken, spor, beslenme, mekân, otomobil, tatil ve hobi olmak üzere toplam dokuz başlıktan oluşuyor. Patronları mercek altına alan Demet Cengiz, Türk patron profilini de çıkardı. Türk patronların kaç saat uyuduğu, kaç gün hangi sporları yaptığı, nasıl beslendiği, hangi restoranlara gittiği gibi detaylar dikkat çekiyor. Türk patronların en çok kullandığı otomobil markasından tatil için tercih ettiği yörelere kadar ayrıntılara ulaşmak mümkün.

Türk Patron Girişimci Ruhlu…

Türk patron profilini, yabancı patron ve CEO’larla karşılaştıran Demet Cengiz, ilginç farklılıklara değiniyor. En büyük farklardan biri Türk patronların çok büyük kısmının girişimci olması ve şirketlerin ilk kuşağını temsil etmeleri. Yabancı patronlar da ise daha çok aile şirketini devraldığı görülüyor. Bir diğer fark ise yabancı patronların tatil ve hobi konusunu daha çok önemsiyor olmaları.

Kitapta tek tek yapılan söyleşiler arasında dünyanın en zenginler listelerinde boy gösteren Türk patronlar dikkat çekiyor. Yabancı patronlar arasında ise Faber-Castell’in sahibi Kont Anton-Wolfgang Graf von Faber-Castell de yer alıor.

Yazar Hakkında

Demet Cengiz, 1977’de İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni 1999’da bitirdikten sonra Londra Westminster Üniversitesi’nde ‘British Journalism Studies’ eğitimi aldı. 2002 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi’nde ekonomi haberleriyle ve yazılarıyla okurlarla buluşuyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here