Paskalya Bayramlaşması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

0
93

paskalya bayramlaşma1Geçtiğimiz hafta sonu Hıristiyan cemaatince kutlanan Paskalya Bayramı nedeniyle dün Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi salonunda bayramlaşma töreni düzenlendi.

Paskalya Bayramlaşmasına İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan, esnaf oda başkanları, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Bayramlaşma töreninde yumurtalar tokuşturulurken birlik ve beraberlik mesajları da verildi. İki din adamı İskenderun Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım ile İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan da yumurta tokuşturdu.

paskalya bayramlaşma2

Konuklarıyla yakından ilgilenen ve yapılan ziyarete teşekkür eden İskenderun Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur; “Paskalya Bayramımızı geçtiğimiz hafta sonu birlik ve beraberlik içerisinde kutladık. Bunun akabinde de sizlerle bayramlaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim en büyük mutluluklarımızdan bir tanesi yaşadığımız topraklarda birlik, beraberlik içerisinde yaşamamızdır. Farklı din ve kültürden insanların bir arada kardeşçe yaşadığı nadide bir bölgede yaşıyoruz. Bu durumumuz asırlar boyunca bütün dünya ülkelerine örnek teşkil etmiştir. Bugünümüzü bizlerle paylaştığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Tüm Hıristiyan Âleminin Paskalya Bayramı’nı kutlayan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise; “Birlik, beraberlik içerisinde kutlanan tüm bayramların ilçemize, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

paskalya bayramlaşma3

Hangi dinde, dilde, kültürde inançta olursa olsun bayramların özel ve müstesna günler olduğunu söyleyen İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan; “Sizlerle birlikte bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geçen hafta Müslümanlar için kutsal sayılan ‘Kutlu Doğum Haftası’nı kutladık. Bu haftanın Paskalya Bayramı’na denk gelmesi de bizler için hoş bir sürpriz oldu. Can Bey’in de dediği gibi bu birlik ve beraberliğimizin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini temenni ediyorum ve Hıristiyan kardeşlerimizin Paskalya Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here