Parlar; “Bu İktidardan Kurtulmamız Lazım”

0
35

CHP’li Vekiller Partililerle Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Av.Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir İskenderun’da partililerle bir araya geldi. Hatay Milletvekili Serkan Topal’ın ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun programına katılmasından ötürü toplantıda katılamadığı ifade edildi.

CHP İskenderun İlçe binasında partililerle buluşan vekiller gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, partililerin de sıkıntılarını dinlediler.

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar’ın da hazır bulunduğu toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, vekillerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi halkın içinden gelmiş, halkla beraber siyaset yapmayı ilke edinmiş bir siyasi parti olduğunu hatırlatan Mansuroğlu, halkın Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar; “Bu iktidardan kurtulmamız lazım. Bu iktidar artık tükenmiş, Türkiye’yi yönetemiyor, yönetilemiyoruz. Bir paket çıkarttılar, halka hiçbir şey yok. Bu iktidardan kurtulmak için mutlaka halka gerçekleri anlatmamız lazım. Yapacağımız şeyleri de anlatmamız lazım. Esnafa destek dediler, neymiş, işyerini kapatan esnaf gelir vergisinden muaf olacakmış… Yahu kapalı işyerinin gelir vergisi mi olur? Gelir vergisi kazançtan olur. Yani ben esnafa hiçbir şey vermeyeceğim demek istiyor, yeni paketlerde hiçbir şey beklemeyin demek istiyor. Bu pakette emekliye, asgari ücretliye, memura, vatandaşa hiçbir şey yok. Bunlar aynı kafayla Türkiye’yi yönetmeye devam edecekler. Bunlara artık dur demenin zamanı geldi. Var gücümüzle çalışacağız. Vatandaş her şeyin farkında, inanç sömürüsü ile karnı aç olan, cebi boş olan vatandaşı artık kandıramıyorlar. Ama bizim de bu vatandaşa güven vermemiz lazım. Lütfen her biriniz ulaşabildiğiniz kadar çok insana ulaşacaksınız, tek tek dokunacaksınız onlara güven vereceksiniz.

Kendi kişisel varlığınızla güven vereceksiniz, önce onlar sizin şahsınıza güvenecek, sonra parti yönetimine güvenecek, sonra vekillerimize güvenecek, başkanlarımıza güvenecek ve Genel Başkanımıza güvenecek. Biz bu güveni sağlamak zorundayız. Bunu nasıl sağlarız, önce biz kendimiz birbirimize güveneceğiz, biz kendimiz birbirimizi seveceğiz, kendi içimizdeki ayrılıkları gidereceğiz. Partimizi büyütmek, partimizi yüceltmek, partimizi iktidara getirmek; birlik, beraberlik görüntüsü göstermemiz, aramızdaki sıkıntıları unutmamız, yok etmemizden geçiyor. Artık bunlar bitsin, artık herkes bir yönetici gibi çalışsın. Hepimiz parti için elimizden geleni yapalım, var gücümüzle çalışalım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İskenderun’un ‘CHP’nin Kalesi’ olduğunu da ifade ede Parlar; “Ben bundan sonra inanıyorum ki İskenderun’da artık hiçbir seçimi kaybetmeyeceğiz” dedi.

Partilerinin tüm vekillerinin kendi seçim bölgelerinde yoğun çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Milletvekili İsmet Tokdemir; “Siyaset zenginlenme aracı değil, sorunları çözme sanatıdır. Yük hepimizin. Yüreklerimizi birleştirirsek, dilimiz sevgi dili olursa, herkese sevgiyle bakarsak iktidar olmamız kaçınılmaz. Her hafta sonu tüm vekillerimiz kendi bölgelerinde çalışmalarını sürdürüyor, seçmenleriyle, bölge halklarıyla bir araya gelerek onların sıkıntılarını dinliyor ve çözümleri noktasında çalışmalar gerçekleştiriyor. Biz özellikle CHP’li olmayan vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz, partimizin projelerini, programını anlatacağız, bize güvenmelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Formun Üstü

Milletvekili Mehmet Güzelmansur da, yaptığı konuşmasında, iktidara giden yolda kenetlenmenin, tek yürek olmanın önemine vurgu yaptı. “Yarın seçim olacak gibi sahalardayız” diyen Güzelmansur, ülke ekonomisi ile Hatay ekonomisini karşılaştırdı. Güzelmansur; “Ne yazık ki son 10 yıldır Hatay’a üvey evlat muamelesi yapılıyor. 2019’da Türkiye yüzde 0.9 büyüdü Hatay’ın ekonomisi yüzde yedi küçüldü. Hatay, toplanan vergiler bakımında 7. sırada yer alınırken, yapılan yardımlar konusunda 56. sıradayız. Bu yüzden bundan sonraki seçimlerde İskenderun’u almamız boynumuzun borcu. Sadece İskenderun’da değil tüm ilçelerde. Türkiye’de ihracat artıyor ama Hatay’ın ihracatı 10 yıl öncesinin ihracatı ile aynı noktalarda. Antakya Organize Sanayi bölgesinde 63 fabrika varken 51’e düştü.

Türkiye’de işsizlik oranı % 13,2 iken Hatay’da bu rakam %16 civarında, Türkiye ortalamasının üzerinde. Her seçim öncesi Amanos Tünelini dile getiriyorlar, 10 yıldır bitiremediler. Kahramanmaraş’a, Kilis’e, Gaziantep’e, Osmaniye’ye teşvik veriyorsunuz Hatay’a gelince ‘Senin gelirin fazla’ diyerek vermiyorsunuz. İl bazında veremiyorsanız ilçe bazında teşvik verin dedik, bununla ilgili örnek de gösterdik. Beş ilçeye teşvik aldırmayı kabul ettirdik. Enerjimizi birbirimize harcamayalım, birlik olup, iktidar yolunda ilerleyelim” şeklinde konuştu.

“Önce Tasarrufu Sen Yap!”

Son olarak söz alan Milletvekili Avukat Suzan Şahin; “Bir ülkeyi iktidarın politikaları yönetir. Bu ülkeyi 19 yıldır yöneten bir iktidar var. Bugün yaşadığımız her şeyin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan! Tarafsızlık yemini etmişti, sizce tarafsız mı bu cumhurbaşkanı? Sola dönüyor genel başkan, sağa dönüyor Cumhurbaşkanı. Söylerken her şey serbest kendisine bir şey söylendiğinde cumhurbaşkanına hakaret… Otoritelerini devam ettirmek için 2,5 yıllık milletvekilliğim döneminde gelen yasalara baktım, inceledim bu yasaların tamamı cumhurbaşkanının yetkilerini arttıran ya da onun işaret ettiği kişilerin sorumluluğunu kaldıran, yargılanmasını, denetlenmesini, hatta sorgulanmasını, hesap sorulmasını engelleyen buna ilişkin mevzuatlar düzenleyen yasalar… İnsana dair, kadına, şiddete, tacize, tecavüze dair hiçbir sey yok. Ve hatta bunlar, 3 şeyi yok edeceğim diye geldiler, ‘yoksuzluk, yolsuzluk, yasaklar’… Şimdi yoksulluğun sözünü ettirmiyor, başardılar. Kimse yoksulluktan bahsetmiyor çünkü ölümle açlık arasında kaldılar, artık herkes açlıktan bahsediyor, evine ekmek götüremiyor.

Özgürlük, demokrasi getirecekmiş, insan hakları getirecekmiş, Anayasa mahkemesinin kararını, Avrupa insan hakları mahkemesinin kararlarını tanımam diyorsun, nasıl getireceksin. Şeffaflık getireceğiz diyorlar. Ya şeffaflık getirecek adam Devlet Denetleme Teşkilatını kaldırır mı, Sayıştay’ın meclise rapor sunmasını önler mi? Hiçbir kurumun denetlenmemesi, sorgulanmaması için bir varlık yönetimi çıkardı. Bu varlık yönetiminde bir kez toplantı oldu. Varlık yöneticileri cumhurbaşkanına ve damadına tüm yetkileri verdi. Her şeyi varlık fonuna aktardılar, oradan harcama yapan sorgulanmayacak, yargılanmayacak, istediğini yapabilecek. Şimdi milleti tasarrufa çağırıyor.

Ben de buradan Recep Tayyip Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum; tasarruf yapmak istiyorsan, önce bu varlık yönetimini lağvet, hazineyi denetlenebilir hale getir, Sayıştay raporlarını meclise indir. Tasarrufu milletten bekleme, sen yap! Uçaklarının sayısını azalt, saraylarına sayısını azalt. Bir uçağını sat da bu millet sonbaharı beklemesin aşı için, aşı olalım sağlığımıza kavuşalım. Reformların sebebi ne biliyor musunuz? AB Ülkeleri; ‘Demokrasi olmayan, hukukun üstünlüğünü tanımayan, insan hakları ve çevre kuralarına uymayan, adaletin olmadığı ülkelerle ticaret yapmayacağım’ gibi bir strateji belirledi. Reformların sebebi bu, AB ülkelerine şirin görünmek…” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İklime Kabasakal, CHP Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs ve yönetimi ile partililer katıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here