Öztunç; “Hatay’da Yaşanan Orman Yangınları Bu Yılın Gündemini Oluşturdu”

0
73

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; “Hatay’da Yaşanan Orman Yangınları Bu Yılın Gündemini Oluşturdu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 2021 yılı ile ilgili önerilerde bulundu. Konuşmasında “Deprem Bakanlığı Kurulmalı, HES’lere son verilmeli, Siyanürle Altın Aranmamalı, Hayvan Hakları Yasallaşmalı!” şeklinde başlıklara yer veren Öztunç, Hatay’da yaşanan orman yangınlarına da değindi.

Öztunç, 2020’de izlenen çevre politikalarını konu aldığı basın toplantısında bazı önemli değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısında, 2020 yılı içerisinde ilimizde de meydana gelen orman yangınlarına da değinen Öztunç, pek çok konuda olduğu gibi iktidarın orman yangınları konusunda da yanlış politika izlediğini iddia etti.

‘Yangını nasıl engelleriz’ şeklinde bir politika izlenmesi gerektiğini vurgulayan Öztunç; “2020 yılı gerçekten sıkıntılı bir yıl oldu, bir yandan siyanürle altın ayrıştırma, bir yandan maden arama faaliyetleri, bir yandan depremler, seller ve orman yangınları… Özellikle Hatay’da yaşanan orman yangınları bu yılın gündemini oluşturdu.

Hükümet orman yangınları konusunda da yanlış bir politika izliyor. Orman yangını olsun biz yangını söndürelim politikasından çıkıp, biz yangını nasıl engelleriz, nasıl durdururuz politikası güdülmelidir. Ormanlar için yollar yapılmalı, yangın helikopteri ve uçak sayısı artırılmalı, mevsimlik işçi değil, daimi işçi statüsüne geçilmelidir ki sorumluluk alsınlar” şeklinde konuştu.

‘Türkiye, termik santraller ve ithal atık çöplüğü haline getirilmek isteniyor’ ifadelerini de kullanan Öztunç, 2021 yılına dair yapılması gerekenleri de sıraladı. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında 2020 yılında hükümetin uyguladığı çevre ve doğa politikalarına dair “Deprem Bakanlığı Kurulmalı, Hes Gerçeği, Kapadokya’ya Bile El Atıldı, İthal Artık Çöplüğü, Hayvan Hakları Yasalaşmalı” başlıkları altında açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here