Oruç Yaradan’a Sığınmaktır

0
54

Değerli Okurlarım, Mübarek Ramazan Ayı; rahmettir, ibadettir, mağfirettir. Ramazan Ayı; ruh ve nefis için, birey ve toplum için takvadır, korunmadır. Ramazan Ayı, selamdır, esenliktir, sükûnettir, sekinettir, dinginliktir, olgunluktur.

Ramazan Ayı; kardeşliktir, dayanışmadır, paylaşmadır. Zenginlerin oruç tutarak yoksulları anlaması, az da olsa onun halini yaşamasıdır. Ramazan Ayı; kötü alışkanlıklara son verme, iyiden, güzelden yana yeni sayfalar açma fırsatıdır. İşte bu bilinç içerisinde dolu-dolu yaşanan Ramazan, daha sonra gelen ayların ve hatta bütün bir yılın verimli geçirilmesini sağlayacaktır.

“Allah’ım! Yaptığım işlerin kötülüğünden de henüz yapmadığım işlerin kötülüğünden de sana sığınırım…” Bu duayı lütfen içimize sindirelim…

Mübarek Ramazan’ın bu ilk sayısında görüşlerimi insan üzerinde yoğunlaştıracağım. İnsan kelimesi telaffuz edilirken kalplerdeki sıcaklık, yakınlık ve sevgi anlamlarıyla kronik bağı olan arkadaşlık, bu iki kavram deyim ve anlam itibariyle bir bütündür, bütünlük ifade eder. İnsanlardaki sevgiyi coşturan, ona bin anlam veren, kalpten kalbe yol alan bu ulvi duygunun kaynağı da hiç şüphesiz Cenab-ı Allah’tır.

Kalplerinin sesini duyanlar ve de insanları Allah için sevenler bu kutsal sevginin kişisel ve toplumsal boyuttaki ölçüsünü korumaya ve onu yitirmemeye özen gösterirler. Sevginin tadına varanlar, onu içlerine sindirenler olumsuz sevgilere ve de başkalarını mutsuz edecek sıcaklığa Allah’ın hoşnutluğuna varamayacağı için yaklaşmazlar.

Gerçekten manevi sevgiyi gönüllerinin derinliğinde hissedenler, bu dürüstçe davranışlarından dolayı mahşerde hesap vermeyecekleri gibi, Allah katında taltif edileceğinin bilincinde olduklarına inanıyorum. İnsan hakkında ve Cenab-ı Allah’ın kullarına verdikleri hakkında anlatılacak o kadar sözler var ki, bu güzellikleri bir anda yazıp bitirmemiz mümkün değildir.

Her şey insanlar için yaratılmıştır. Yerde ve gökte neler bulunuyorsa insanın tasarrufuna sunulmuştur. İnsanlarda, Cenab-ı Allah’ın onlara özel olarak sunduğu “Akıl-Fikirle” onu kendi yararına amade bir hale getirir. Yüce Allah, esirgeyenlerin esirgeyicisidir. Bu mübarek günlerin hayırlara vesile olmasını dilerim. Özellikle iftarda dikkatli olmanızı öneririm.

Nice Ramazanlara sağlık ve afiyetle… Allah’ın selamı üzerinize olsun!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Orucun Kazandırdıkları

İnsan vücudu belirli süreler boyunca hiçbir şey yememeye ve içmemeye dayanıklıdır. Belirli süreler aç kalmak; vücudu dinlendirir, toksinlerden arındırır, yağ yakar, hormonları aktif hale getirir, vücudu onarır ve daha az kalori tüketmeyi sağlar. Kısacası sağlığa yararlı bir durumdur. Her gece aç kalarak vücudumuzu bir şekilde dinlendirmiş ve bir tür oruç tutmuş oluyoruz. Üç ana öğün ve ara atıştırmalarla birlikte üzerine çok fazla yük binen, sürekli çalışarak yorulan ve zorlanan mide, bağırsaklar, safra kekesi, karaciğer ve de pankreas tutulan “oruç” esnasında dinlenerek, daha sağlıklı hale gelir. Daha ne olsun istiyorsunuz?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here