“Okulların Dönüşüm Planı Bir An Önce Açıklansın”

0
63

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Açıklama Yaptı…

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, bugüne kadar defalarca değiştirilen eğitim sistemi ve dönüştürülen okullar nedeniyle on binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin artık resmen çöktüğünü kabul etmek gerektiğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, bu yıl uygulanmaya başlanılan 4+4+4 sistemine bir kez daha tepki gösterdi. Burada bir bildiri okuyan Şube Başkanı Selçuk; “Norm fazlası duruma düşen öğretmenleri eritmek adına yan alanını tercih etmek isteyenlere, hiçbir belgesi olmadan zihinsel engelliler, teknoloji tasarım gibi alanlara geçiş hakkı tanınmış, eğitimde yaşanan kaos daha da arttırılmıştır. Daha sonra alan değişikliği iptalinin sadece il dışı olacak şekilde dar tutulması yapılan yanlışlığı düzeltmekten uzaktır.

İskenderun’da henüz bu işin başında bulunmaktayız. Geçen yıl bütün ilçelerde okul dönüşümleri gerçekleştirilirken İskenderun’da kriz ertelenmiştir. Önümüzdeki yıl için kaçınılmaz olarak bu dönüşümler gerçekleştirilecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde yapılan okul planlamalarının bir an önce açıklanmasını ve en az mağduriyete neden olacak şekilde uygulanmasını talep ettik. Okullarda Milli Eğitim kaynaklı birçok dedikodu dolaşmakta ve okullardaki dönüştürülme planı eğitim emekçileri açısından ciddi kaygılara ve huzursuzluğa neden olmaktadır. Bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okulların dönüşüm planının bir an önce açıklanmasını istiyoruz” dedi.

Fatura Öğretmenlerin Sırtına Yıkılmamalı!

Norm kadro sisteminin resmen çöktüğünü öne süren Selçuk; “4+4+4 sisteminin uygulanması sonrasında görüldüğü gibi, bugüne kadar defalarca değiştirilen eğitim sistemi ve dönüştürülen okullar nedeniyle on binlerce öğretmeni mağdur eden norm kadro sisteminin artık resmen çöktüğünü kabul etmek gerekir. Öğretmenlerin bu psikoloji içerisinde bulunması, eğitim öğretimi, öğrenciyi veliyi de olumsuz etkilemektedir. Eğitim Sen olarak önerimiz, haftalık 15 saat ders yükümlülüğü olan herkesin norm içinde sayılması ve Bakanlığın kendi yanlışının faturasını norm fazlası durumuna düşürdüğü öğretmenlerin sırtına yıkmamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığını bir kez daha uyarıyor, norm kadro mağduru öğretmenlerin sesine kulak vermeye, sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here