Okullar Yarıyıl Tatiline Başlıyor!

0
54

17 Eylül 2012 tarihinde başlayan 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk dönemi bugün tamamlanıyor. Ülke genelinde pek çok öğrenci 25 Ocak 2013’te (bugün) karnelerini alarak 15 günlük sömestr tatiline başlayacak.

Bu sene okula yeni başlayan toplam 1 milyon 870 bin 705 öğrenci bulunuyor ve bu öğrenciler okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle ilk kez karne almış olacaklar. Yaklaşık dört aylık bir periyodun ardından ilk ve orta dereceli okullarda toplam 15 milyon 854 bin 277 öğrenci karne alacak.

Bugün karnelerin alınmasını ardından başlayacak olan sömestr tatili 11 Şubat’ta sona erecek. Bu senenin ikinci eğitim öğretim dönemi ise Haziran’ın 14’ünde son bulacak.

Müdür Keleşoğlu’ndan Tatil Mesajı

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, bugün karnelerini alan öğrencilere ve velilerine yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasına, başarılı ve huzur dolu yarıyılın yaşanmasında katkıda bulunan yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederek başlayan Keleşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Sevgili öğrenciler; 25 Ocak Cuma günü Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını tamamlayarak sizlerle birlikte karne heyecanına ortak oluyoruz. Başarılı öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının ikinci dönemde artarak devam etmesini diliyorum. Başarısız durumda olan öğrencilerimiz, karne notlarınız ne olur olsun, umudunuzu, cesaretinizi çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı ve kendinize olan güveninizi hep diri tutun. Hayatınızın her döneminde her alanda başarılı olmak için kendinize  inanmanız ve  çalışmanız gerekmektedir.

Velilere ‘Diyalog İçinde Olun’ Uyarısı!

Değerli Velilerimiz; Çocuklarımızın başarıları olduğu kadar başarısızlıklarına da bir o kadar sahip çıkmalıyız. Bunun için öğretmenlerimizle  sürekli diyalog içinde olmanızı, çocuklarınızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan kaçınmanızı, sorunların kaynağına ulaşma, çözüm yollarını araştırma konularında sizlerden azami gayret bekliyorum. Şunu unutmamak gerekir ki; cesareti kırılmış, özgüveni zedelenmiş bir çocuğun hayatı boyunca hatırlayacağı olumsuz etkiler, telafisi mümkün olan karne notlarından çok  önemlidir.

Değerli Meslektaşlarım; Öğretim yılı içerisinde çocuklarımızı, gençlerimizi hayata ve geleceğe hazırlamak için büyük bir özveride bulundunuz. Öğrencilerimizi cesaretleri yüksek, ufukları geniş, hoşgörülü bireyler olması hususunda emeğiniz büyük. Bu emeğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Başta öğrencilerimiz olmak üzere kıymetli yönetici ve öğretmenlerimizin ve değerli velilerimizin huzurlu, sağlıklı bir tatil geçirmesini dilerim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here