O Yönetmelik Hala Değişmedi!

0
21

Türk Vatandaşlığının Bedeli Hala 250 Bin Dolar

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur 12 Nisan’da yapılan kabine toplantısının ardından basına servis edilen “Türk vatandaşı olmak için alınacak konutun bedeli 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilecek” haberinin lafta kaldığını, mevzuatta değişiklik yapılmadığını söyledi.

12 Nisan’daki Kabine toplantısından sonra “Türk vatandaşı olmak için alınacak konutun bedeli 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilecek” denildi. Ancak 12 gündür, ilgili yönetmelik olan Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te değişiklik yapılmadı.

Konuyla ilgili konuşan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur şunları söyledi: “Son bir yılda konut fiyatları yüzde 134 arttı, vatandaşımız için ev almak hayal oldu. Vatandaşımızın alamadığı konutlar yabancılar arasında kapış kapış satılıyor, T.C. vatandaşlığı da yanında hediye ediliyor.

12 Nisan’dan beri 58 yönetmelikte yapılan değişiklik Resmî Gazete’de yayımlandı, aralarında Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hala yok.

Ne bekleniyor? ‘250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltirsek yabancılar konut alamaz’ diye mi korkuluyor? Bence iktidar önce Allah’tan, sonra da evsiz kalan vatandaşın sandıktaki hışmından korksun.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here