Norm Kadro Sonunda Kabul Edildi

0
263

büyükşehir meclisi5Başkan Savaş: “Siyasi Çekişmeleri Bir Tarafa Bırakın, Hizmet Etmeye Başlayalım”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında yapıldı. Eski Antakya Belediyesi’nde düzenlenen meclis toplantısında Hatay Büyükşehir Belediyesinin ve HATSU Genel Müdürlüğünün norm kadro cetvellerinin görüşüldü. İstenilen 6 bin 50 kadro nedeniyle bir süre anlaşmazlık yaşayan Ak Parti, CHP ve MHP grubu sonunda ortak karar aldı. Alınan ortak kararla hizmetlerin aksamadan devam etmesi için 2 bin 477 norm kadro oluşturulması kararı kabul edildi. Olağanüstü toplantıda 2014 mali yılı büyükşehir belediyesi ve HATSU Genel Müdürlüğünün bütçeleri ise ilgili komisyona havale edildi.

Hatay halkının norm kadro cetvelleri onaylanmadıkça hizmet göremediğini kaydeden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ak Parti grubu tarafından samimi olmamakla itham edilirken, Başkan Savaş daha önce yapılan meclis toplantılarının kayıt altında olduğunu hatırlatarak kendisini suçlayanların samimiyet konusunda kendilerini sorgulaması gerektiğini ifade etti.

Bugüne kadar toplanan meclis oturumlarında Hatay halkını hizmetten mahrum bırakmamak adına çaba sarf ettiklerini ancak her defasında mecliste çoğunluğu elinde bulunduran grup tarafından engellendiklerini belirten Başkan Savaş, norm kadro cetvelleri konusunda kendisine minimum kadronun verilerek hizmet etmeye bir an önce başlamak istediğini ve bu konuda meclisteki tüm üyelerin ortak bir paydada buluşmasını talep etti.

Yapılan uzun süreli istişarelerin ardından Hatay BŞB Meclisi’nde grupları olan Ak Parti, CHP ve MHP, Norm Kadro Cetvelleri’nin minimize edilmiş haliyle meclisten geçmesine ve daha sonra gerekli görüldüğü taktirde kadro tahsislerinin arttırılmasına oybirliğiyle karar verdi.

Oybirliğiyle meclisten geçen norm kadro cetvelleri maddesine göre, Büyükşehir Belediyesi’ne 1145 memur ve 630 işçi, HAT-SU’ya ise 429 memur ve 237 işçi alınacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here