Neşet Turhan; “19 Eylül, Gazilerin Şeref Günüdür”

0
100

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan; “19 Eylül, Gazilerin Şeref Günüdür”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

19 Eylül Gaziler Günü’nün, Türk Kahramanlığının en büyük Gazisi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gün olduğunu savunan Turhan; “19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi.

Sakarya Meydan Muharebesinin, Türk’ün ateşle imtihanı ve Anadolu Halkının ölüm kalım mücadelesi olduğunu kaydeden Turhan; “Sakarya Meydan Muharebesi, yaklaşık 200 yıldır Avrupa’dan geri çekilen Türk Ordusunun son savunma savaşı olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş savaşının seyrini ve kaderini değiştirmiş ve Anadolu’nun düşmandan kurtuluş yolunu açmıştır. Türk Milleti adına TBMM’si, 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına, zaferin mimarı, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ile “Mareşallik” rütbesini tevcih etmiştir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de dış destekli terör örgütlerinin, Doğu Akdeniz’de, Suriye ve Irak’ta sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi altındadır. Emperyalist devletlerin ve onlarla iltisaklı terör örgütlerinin hedefleri; ülkemizde karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek, dolayısıyla, emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan Sevrin gerçekleşmesini sağlamaktır. Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever ve kahraman askerleri ile kahraman polis, güvenlik korucusu ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır.

Asıl Türk Milletinin bağrından çıkan, şanlı ve şerefli Türk Ordusu dün olduğu gibi yarın da vatanımızın, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here