Nebih Nafile’den Yeni Bir Kitap; Gecenin Resmi

0
203

“Aşkın, umudun, barış ve kardeşliğin sesi” şair-ozan Nebih Nafile’nin 5. şiir kitabı “Gecenin Resmi” okurlarıyla buluştu. Bugüne kadar bir çocuk hikâye, bir ana sınıfı hikâye ve dört şiir kitabı yayınlanan şair Nebih Nafile’nin 5. şiir kitabı “Gecenin Resmi” okurlarından oldukça ilgi görüyor.

Covid-19 pandemi süreci nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile; “Öğretmen, şair-ozan, müzisyen, radyo programcısı, köşe yazarı her an yaşamla, yaşamın güzellikleriyle çirkinliklerin de farkında olarak, her güzelliğin içinde var olan hayatın sesinde, umudun sesinde saz çalarak, türkü söyleyerek, şiir yazarak başta çocuklarım ve öğrencilerim olmak üzere etrafımdaki insanlarla çoğalma hedefindeyim.

Gecenin Resmi adlı 5. Şiir kitabımda yine küçüklere-büyüklere yaşama dair tüm duyguları içeren şiirlerim var. Ve aramızdan sonsuzluğa ayrılan kıymetli öğretmenim Yusuf Beyhan’a, değerli dostum Ahmet Bayar’a birer şiirim var. Yaşarken anacağımız çok kıymetli dostlarımız, büyüklerimiz var. “Arkadaş seçilmiş kardeştir” Yaşamınız boyunca her şeyinizi paylaşabileceğiniz kaç arkadaşınız var. Bir, iki, üç?

Bu kitabımda da yaşanmış dostlukları ölümsüzleştirmeye çalıştım. Bir arada nefes aldığım, benim için kıymetli dostum Ümit Güzel ve Safi Duran’ı şiirlerle ölümsüzleştirmeye çalıştım.

Hatay’ın en eski eczacılarından, başbakanlıkça kıdemli, bilge vatandaş ödüllü Ömer Bayraktar Ağabeyimi “Merak bilgiyi; bilgi de fikri oluşturur” sözüyle kitabımda yer verdim. Kitabın oluşumunda katkılarını esirgemeyen; Deniz Elektro Market Yöneticisi sevgili dostum Baykal Deniz’e, İrem Pastanesi Yöneticileri sevgili dostlarım Sedat ve Özcan Zaif’e, Özgün Mobilya ve Tekstil Ürünleri Yöneticisi sevgili dostum Nesim Özgün’e, Yar-Zem Otomotiv Yöneticisi sevgili dostum Sabah Kapı’ya, Umutdoor Mobilya Yöneticisi kıymetli dostum Cuma Gösteren’e, Deff Mutfak Yöneticisi sevgili öğrencim-dostum Malik Özgün’e, Doys Kozmetik Yöneticisi sevgili Orhan Nafile’ye, Koçak Kardeşler Mobilya Dekorasyon Yöneticisi sevgili öğrencim-dostum Süleyman Koçak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Kültürkent Kuledibi Yayınları’ndan yayımlanan “Gecenin Resmi” adlı şiir kitabı seksen dört sayfa olup içinde yüreği besleyen aşka dair, sevgi, umut, sevda, barış, kardeşlik temalarıyla örülü insanca yaşam hedefiyle yaşama değer katan kırk dokuz şiir vardır. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here