Mustafa Kemal Üniversitesi Senatosundan Kınama

0
47

mkü-senato açıklamaMKÜ Senatosu da Reyhanlı’da meydana gelen menfur saldırı ile ilgili bir kınama yazısı yayınladı. Senatonun yazısında şu ifadelere yer verildi;

“11 Mayıs 2013 tarihinde ilimiz Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda 43 vatandaşımızın vefat etmesi ve 100’den fazla vatandaşımızın yaralanması yüreklerimizi dağlamış ve bizleri derin üzüntüye sevk etmiştir. Büyük Türk Milletinin birlik ve beraberliğine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik olduğuna inandığımız bu menfur terör saldırısını nefret ve şiddetle tel’in ediyoruz.  Bu alçak saldırıların hoşgörü ve kardeşlik şehri olan ilimizdeki vatandaşlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına zarar veremeyeceği bilinmelidir.

Gerçekleştirilen bu saldırı Ülkemizin Milli Birlik ve Kardeşlik paydasında yeniden bütünleşmesi çalışmalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha hem tüm topluma hem de üniversitemiz mensuplarına göstermiştir. Asıl amacı toplumu bu yolda atılan kararlı adımlardan geri çevirmek olan bu haince saldırı bizleri yolumuzdan çevirmeyecek, aksine kararlılığımızı artıracaktır. Saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı; yaralılara da acil şifalar diliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here