MÜSİAD’tan Görkemli Genel Kurulu Gala Yemeği

0
647

Tosyalı; “Hatay Şubemiz, Daha Büyük ve Önemli Başarılara İmza Atacaktır”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, Ak Parti’den İskenderun Belediye Başkanlığına aday olması dolayısıyla Dernek Başkanlığını Abdullah Bozatlı’ya devretti.

İskenderun Ramada Otel’de yapılan MÜSİAD Hatay Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu Gala yemeğine, Genel Başkan Abdurrahman Kaan, DEİK Başkanı Nail Olpak, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kilis Valisi Recep Soytürk, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, MÜSİAD Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, STK’lar, işadamları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Tek liste ile gidilen Genel Kurulda açık oylama usulü ile Abdullah Bozatlı başkanlığa getirildi. MÜSİAD’ın yeni başkanı Abdullah Bozatlı konuşmasında; “MÜSİAD çok köklü bir kuruluştur, kuruluşundan bu yana sürekli büyüyerek ülke ekonomisine ciddi anlamda yarar sağlamaktadır. Bu güzide kuruluşta görev yapmaktan gurur duyuyorum. Sayın Fatih Tosyalı’ya da İskenderun Belediye Başkanı adaylığı sürecinde başarılar diliyor, her zaman yanında olacağımızı vurgulamak istiyorum. Fatih Bey’le İskenderun kazanacak” dedi.

MÜSİAD Hatay Şube Başkanlığı görevine veda eden M. Fatih Tosyalı ise; “Şube faaliyetlerimize başlayalı 12 yıl gibi bir süre olmasına rağmen tüzüğümüzde belirtilen misyonumuzdan aldığımız enerji ve oluşturduğumuz sinerji ile hedeflenen Vizyonumuz doğrultusunda, başarılı ve önemli birçok organizasyona, çalışmaya birlikte imza atmanın haklı gurur ve hazzını sizlerle beraber yaşıyoruz.

Görev aşkıyla çalıştığımız 4 Genel Başkanımızla birlikte, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduk. Tüm bu çalışmalar ışığında, MÜSİAD Genel merkez yönetiminin bizlere duyduğu güvenle, Şube Yönetim Kurulumun ve değerli üyelerimizin destekleri ile aynı şevk ve heyecanla faaliyetlerimizin bundan sonrada yeni Başkanımız Abdullah Kardeşim ve kıymetli ekibiyle devam edeceğine inancım tamdır. Hatay şubemiz, bundan sonra da hem faaliyetleriyle, hem hizmetleriyle daha büyük ve önemli başarılara imza atacaktır” diye konuştu.

12 yıllık başkanlık görevinin ardından, yerel seçimlerde AK Parti’den İskenderun Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu ifade eden Fatih Tosyalı, Mart 2019’da yapılacak seçimlerde, milletimizin teveccühüne nail olmak için canla başla çalışacaklarını, İskenderun’un daha yaşanılabilir bir yere gelmesi için eğitimiyle kültürüyle sanayisiyle çağ atlayacak bir hale gelmesi için el birliğiyle hizmet edeceklerini vurguladı.

Tosyalı; “Allah nasip ederse İskenderunlu hemşerilerimiz bize destek olup bu makamı bize layık görürlerse biz de İskenderun’umuzu, İskenderunlu kardeşlerimizle hep birlikte ortak akılla yöneteceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan; “Hatay’ın, üretim ve ihracat performansıyla ülke ekonomimize yaptığı katkıdan memnuniyet duysak da, bölgenin potansiyelini göz önünde bulundurduğumuzda görüyoruz ki, aslında daha yapacak çok işimiz var. Her zaman birlikte olmanın, beraber büyümenin gücüne inandık. Gücümüz; üretmekten, gelişirken geliştirmekten, hem yerel hem global düşünebilmekten ve herkesi kucaklayan geleneğimizden geliyor” diye konuştu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ise, MÜSİAD Hatay Şubesinin, gerek yerel kalkınma projelerine verdiği destek gerekse gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle ilimize hizmet etmeyi amaçlayan hemen her platformda yer aldığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından, yapmış olduğu başarılı hizmetlerden dolayı MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından Fatih Tosyalı’ya plaket takdim edildi. MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı ise Genel Başkan Abdurrahman Kaan’a plaket verirken, DEİK Başkanı Nail Olpak’a da plaket takdimi yapıldı. Düzenlenen görkemli Gala programı, yeni üyelere rozetler takılması ve görevinde 10. Yılı dolduranlara plaketlerin sunumu ile sona erdi.

Abdullah Bozatlı başkanlığındaki MÜSİAD Hatay Şube yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;
Ali Özyurt, Mehmet Şükrü Baysal, Erdem Ünlüçetinkaya, Nuri Günal, Yasin Keleş, Kerem Kök, Atıf Ceritbinmez, Baran Özbalık ve Süleyman Alıcı. Denetim Kurulu’na ise, Halit Arslan, Besime Kireççi ve Gülperi Avcı getirildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)