MMK Metalürji Fabrikasında Çalışanların Şenliği

0
253

mmk kutlama1Hatay’da yaşayan Ruslar kendi ülkelerinde 50 yıldan beri kutladıkları MMK Metalürji gününü unutmadı. İşveren ve işçiler, şenlik havasında kutlanan günde, aileler de eşlerinin çalıştıkları üniteleri gezdi.

İskenderun’da ikincisi düzenlenen Metalürji Çalışanları Günü’ne ev sahipliği yapan MMK Metalürji’nin gerçekleştirdiği şenliğe, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, MMK Metalürji Genel Müdür Vekili Vladimir Kolomietc, işçiler ve aileleri katıldı. Şenlik ortamına dönüştürülen tören alanında palyaçolar çocukların yüzlerini boyarken, şekerli pamuklar da çocuklara ikram edildi.

Kutlama, Rus ve Türkiye’nin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Törende konuşan Genel Müdür Vekili Vladimir Kolomietc, kendi ülkelerinde 50 yılı aşkındır kutlanan Metalürji Çalışanları Gününü, Türkiye’de yaptıkları yatırımlarla buraya taşıdıklarını hatırlatarak’ “Bu yıl ikinci kez kutlama yapıyoruz. Bu yıl biraz daha genişletilmiş vaziyette gerçekleştirdiğimiz kutlamanın ileriki yıllarda her fabrikada kutlanması için çalışacağız” dedi.

Kolomietc, çeliğin çok önemli bir ürün olduğuna dikkat çekerek, bu ürünü kullanıma hazır hale getirenlerin de çalışanlar olduğuna vurgu yaptı.

mmk kutlama2

Türkiye’nin çelik sektöründe önemli bir hamle yaptığına da dikkat çeken Vladimir Kolomietc, Türkiye son 10 yılındaki atılımlarıyla dünyada sektörün baş aktörlerinden biri oldu. 2001 yılında dünyana 17’nci sıradayken 2012 yılında Avrupa’nın 2’nci, dünyanın da 10’ncu Demir Çelik üreticisi olmuştur. Hammaddedeki sıkıntı ve fiyatların düşmesiyle sektör son zamanlar sıkıntılı bir dönem yaşamaktadır. Bu sıkıntıların da en kısa zamanda atlatılacağına inanıyorum” dedi.

Genel müdür Vekili Kolomietc, 2012 yılında kaliteli ürünlerle girdikleri pazarda 100 ihracatçı arasında 95’nci, çelik sektörü sıralamasında 18’nci ve AKİB Demir ve Demirdışı Metaller ihracatçıları arasında 5’nci sırasında yer aldıklarını hatırlatarak, Türkiye pazarındaki galvaniz ürünlerinin yüzde 13’ü, boyalı ürünlerin yüzde 69’unun kendi ürünleri olduğunu anlattı.

Toplu Sözleşmeden Umutluyuz

Kutlama etkinliklerine katılmak üzere Dörtyol ilçesine gelen Hak-İş konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, MMK Metalürji çalışanları tarafından sevgi seli ile karşılandı. Törende konuşan Genel Başkan Gül, Metalürji Çalışanları Gününün Türkiye’de de ilk kez MMK Grubu tarafından kutlanılmaya başlamasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu organizasyondan dolayı yöneticileri kutlayan Genel Başkan Gül, bu önemli günde çalışanların da taleplerinin olduğunu dile getirerek, sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmelerinin çalışanların lehine sonuçlanmasını arzu ettiklerini belirtti. Başkan Gül’ün bu konuşması MMK’da çalışan işçiler tarafından slogan ve alkışlarla desteklendi. 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here