MKÜ’de Yeni Fakülteler Açılacak

0
1774

Yönetim Kurulu Açık Bulunan Doçentlik Kadrolarına Yeni Atamalar Yaptı…

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in başkanlığında toplanan MKÜ Senatosu, üniversitede iki yeni fakülte kurulmasını kararlaştırdı.

Bu bağlamda, Hatay Sağlık Yüksekokulu ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun birleştirilerek “Sağlık Bilimleri Fakültesi”ne dönüştürülmesine, Hatay Sağlık Yüksekokulu bünyesinde kurulu bulunan Ebelik, Hemşirelik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümleriyle, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu bünyesinde kurulu bulunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon II. Öğretim Bölümlerinin öğrencileriyle birlikte “Sağlık Bilimleri Fakültesi” bünyesine aktarılmasına kara verildi. Ayrıca Fakülte bünyesinde Biyofizik Mühendisliği Bölümü, Sağlık Fiziği Bölümü, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Çocuk Gelişimi Bölümü, Odyoloji Bölümlerinin açılması kararlaştırıldı.

Aynı toplantıda “İslam ve Din Bilimleri Fakültesi”nin kurulmasına, Fakülte bünyesinde de Temel İslami Bilimler Bölümü, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Dünya Dinleri Bölümlerinin açılmasına karar verildi.

Doçentlik Kadrolarına Atamalar Yapıldı

Toplantıda ayrıca açık bulunan doçentlik kadrolarına yeni atamalar da yapıldı. Bu bağlamda, Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Eğitim Bölümü Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Ayda Tellioğlu, Tıp Fakültesi Temel Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Oktay Hasan Öztürk, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Mehmet Demir ile Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Bülent Akçora, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Nafiz Çeliktaş ile Bahçe Bitkileri Bölümü Sebze Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Kazım Mavi, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Katıhal Fiziği Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Osman Şahin, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Murat Bikçe, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Hastalıklar Anabilim Dalı’na Doç. Dr. Yasemin Bircan Yıldırım doçent olarak yönetim kurulunca atandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here