MKÜ’de Rektörler Zirvesi

0
240

mkü-rektörler zirvesi1MKÜ 220. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Mustafa Kemal Üniversitesi, 220. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı için bir araya gelen Üniversite Rektörlerini ve YÖK Üyeleri’ni iki gün boyunca devam eden etkinliklerle misafir etti.

YÖK üyeleri ve üniversite rektörleri ilk olarak Ottoman Palace’de onurlarına verilen Gala Yemeği’nde bir araya gelerek Antakya yöresine ait leziz yemekleri tattılar. Müzik eşliğinde ve oldukça keyifli geçen Gala Yemeği’nde Antakya Musiki Cemiyeti’nin verdiği müzik ziyafeti davetlileri mest etti.

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan ve Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan’ın da katıldığı Gala Yemeği’nde düzenlenen programın önemine değinen kısa konuşmalara yer verildi. Konuşmalarda ağırlıklı olarak organizasyonun Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay için taşıdığı öneme işaret edildi. Buradaki program, konuşmaların ardından sona erdi.

27 Ocak’ta ise MKÜ Atatürk Konferans Salonu’nda YÖK üyeleri ve üniversite Rektörlerinin katılımıyla Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nın 220. oturumu düzenlendi. Üniversitenin tarihi günlerinden birini yaşadığı ve 180 üniversiteden 236 temsilcinin katıldığı toplantı, aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Ardından konuklara Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 20. Yılı için hazırlanan videosu ile Doğu’dan ve Batı’dan abide şahsiyetlerin portrelerinden oluşan Bilim Öncüleri Yolu belgeseli izlettirildi.

mkü-rektörler zirvesi2

Daha sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder söz aldı. 220. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nın ev sahipliğini yapmanın heyecanını yaşayan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; üniversitelerin ürettikleri bilgiyle, yetiştirdikleri insan kaynaklarıyla, oluşturdukları toplumsal fayda ve hizmet kalitesiyle toplumun ve insanlığın esin kaynağı olduğunu ifade etti. Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 21 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatan Rektör Güder konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme safhalarında hedeflerini sürekli güncele doğru yeniliyor ve kararlarını ise katılım içinde ortak akılla alıyor. Üniversitenin uygulamaları toplum yararına odaklanmış, rasyonel bir anlayışla hareket eden, altyapısı ve çevresi itibariyle de ekolojik, estetik ve başarılı bir kurumsal yapıya sahiptir. Mustafa Kemal Üniversitesi, her geçen gün saygın üniversiteler arasındaki yerini alma hedefine adım adım yaklaşıyor.”

Konuşmasında uluslararasılaşma konusuna da dikkat çeken Rektör Güder, üniversitenin Avrupa ile entegrasyon çalışmalarından söz etti. Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) sistemlerine geçildiğini hatırlatan Rektör Güder, Avrupa Birliği (AB) üyesi 20 ülkeden 85 üniversite ile 260 farklı bölümde Erasmus ikili değişim anlaşmalarının olduğu bilgisini verdi. Güder, konuşmasının sonunda programı düzenleme fırsatı veren Üniversitelerarası Kurul Başkanlığına ve programa katılımları için Türk Üniversitelerinin Rektörlerine teşekkür etti.

mkü-rektörler zirvesi3

Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise konuşmasında Üniversitelerarası Kurul’un Doçentlik sınavı hakkındaki bilgilerine yer verdi. Üniversitelerarası Kurul’da Doçentlik müracaatlarının hızlandırılmasına yönelik çalışmalarının hızla devam ettiğin söyleyen Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; “Bununla ilgili olarak bilgisayar alt yapısı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Nisan ayında 3 bin küsur civarında doçentlik müracaatı vardı. Doğal olarak istisnai bazı aksamalar olabilir. Burada özellikle müracaat edildikten sonra doçentlik jürisinden çekilen veya emekli olan kişiler olabiliyor. Ama bunlarla ilgili olan aksamaların hızla giderilmesine yönelik çalışıyoruz” diye konuştu. İbicioğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin ev sahipliği için Rektör Güder ve ekibine teşekkür etti.

Hatay Vali Vekili Kadim Doğan da konuşmasında Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini içeren bilgilere yer verdi.

Konuşmaların ardından Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder tarafından plaket takdimi yapıldı. Sonrasında ise program oturumlarla devam etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here