MKÜ’de Onurlandıran Ziyaret

0
581

mkü-ziyaret1MKÜ’nün Kurucu Rektör Prof. Dr. Haluk İpek, Rektör Güder’i Ziyaret Etti

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin kurulmasına öncülük ederek Hatay’ın eğitim merkezi olmasında önemli katkılar sağlayan Kurucu Rektör Prof. Dr. Haluk İpek, büyük bir emek ve heyecanla oluşturduğu eserini yıllar sonra yeniden görmenin mutluluğunu yaşadı.

İlerlemiş yaşına rağmen Mustafa Kemal Üniversitesi’nin kurulduğu yıllardaki enerjisinden ve azminden hiçbir şey kaybetmeyen Prof. Dr. Haluk İpek, Rektör Güder’i ziyareti sırasında oldukça duygusal anlar yaşadı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in yakından ilgilendiği Kurucu Rektör Prof. Dr. Haluk İpek, özlemle andığı o yılları anlatırken karşılaştığı zorluklar ve mücadelelerden bahsetti.

MKÜ’nün Gelmiş Olduğu Konumu Beğendim!

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında her şeyin önüne geçtiğini belirten Prof. Dr. Haluk İpek, kendisine Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü teklif edildiğinde büyük bir gurur yaşadığını ifade etti. Üniversitenin kurulduğu yıllarda yer sıkıntısı yaşadıklarını ve büyük uğraşlar sonucunda şu andaki yeri üniversite bünyesine kattıklarını dile getiren Prof. Dr. İpek; “O zamanki kısıtlı imkânlarla verdiğimiz çabalardan sonra Mustafa Kemal Üniversitesi’nin bugün gelmiş olduğu konumunu çok beğendim” diye konuştu.

mkü-ziyaret2

Konuşmaların ardından hediye takdimine geçilen ziyarette, Rektör Güder büyük bir jest yaparak Kurucu Rektör Prof. Dr. Haluk İpek’e, 1992 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararını hediye etti. Daha sonra Haluk İpek, Rektörlük koltuğuna geçerek temsili olarak Rektörlük pozu verdi.

90’lı yıllardaki heyecanını koruyan İpek, Rektör Güder’le birlikte fotoğraf da çektirdi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Prof. Dr. M. Fatih Can ve Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli’nin de hazır bulunduğu ziyaret, MKÜ’nün kilometre taşları olan rektörlerin buluşmasına sahne oldu.

Akademik ve İdari Personelle Buluşma

Bu önemli ziyaret, Merkezi Yemekhanede yenilen öğle yemeğiyle devam etti. Burada kendisiyle birlikte çalışma fırsatı bulan akademik ve idari personelle buluşan MKÜ Kurucu Rektörü İpek, üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlerle hasret giderdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here