Minik Yürekler Coşkuyla İstiklal Marşımızı Okudular

0
74

gani bahadırlı1Dr. Gani Bahadırlı 75. Yıl Anaokulunda, ‘İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Programı’ düzenlendi.

Programda, bir konuşma yapan Okul Müdürü Çiğdem Arslan; “Geçmiş tarihimizi yeni nesillere aktarmamız ve yaşananları hatırlatmamız gerektiğini düşünenlerdenim. Hangi koşullarda İstiklal Marşının yazıldığı ve o zor dönemlerin hangi badirelerle atlatıldığı, bugün bile insanları hayrete düşürüyor. Merhum Mehmet Akif’in dediği gibi Allah bir daha bu millete bir istiklal marşı daha yazdırmasın. Bu çocuklara hem İstiklal Marşımızı hem de tarihimizi hatırlatıyor ve anımsatıyoruz. Bu geceye renk veren çocuklara  ve velilerimize duyarlılığından dolayı da teşekkür ederim” dedi.

gani bahadırlı2

Yapılan konuşmaların ardından İstiklal Marşının Kabulü adlı oratoryo öğrenciler tarafından canlandırıldı. 2010 doğumlu öğrenciler 2 kıta, 2009 doğumlu öğrenciler 5 kıta, 2008 doğumlu öğrenciler 10 kıta kategorisinde İstiklal Marşını okudular. Veliler ve gelen davetliler, çocuklar  İstiklal Marşını okurken gözyaşlarını tutamadılar. Minik öğrenciler program sonunda büyük alkış aldılar.

Program sonunda okul müdürü Çiğdem Arslan tarafından öğrencilere madalyaları ve programa katılım belgeleri verildi. Öğrenciler tarafından da İskenderun Cumhuriyet Savcısı İbrahim Bozkurt’a Türk bayrağı hediye edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here