Milletvekili Dudu; “Demir Çelik İhtisas OSB, Oldu Termik Santral”

0
89

mevlüt dudu açıklama (19)“Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” olarak tahsis edilen, İskenderun 2. OSB’nin, Hükümet tarafından iki adet termik santral sahasına dönüştürüldüğünü açıklayan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, olayı TBMM’ye taşıdı. Olay, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından da doğrulandı.

Olayı bir soru önergesi ile Meclis’e taşıyan CHP Milletvekili Mevlüt Dudu konu ile ilgili bir açıklama yaparak; “Hükümetin yeni Ali Dibo’su İskenderun’da ortaya çıktı. Demir Çelik İhtisas OSB, yandaşlara yapılan tahsisle Termik Santral yapım sahasına dönüştü” dedi.

OSB arazisi olarak ihaleye çıkartılan alan üzerinde ihaleyi alan firmaların termik santral yapmak üzere çalışma yapmaları üzerine demokratik kitle örgütleri tarafından mahkemeye taşınan bu olay CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu tarafından TBMM gündemine taşındı.

Milletvekili Dudu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı’na, ihaleyi kazanan firmaların, ihaleye katılan diğer firmalardan farkları nelerdir? Demir Çelik ihtisas bölgesi nasıl termik santrale dönüşmüştür? Ekonomiye ve istihdama katkıları ne olacaktır? İskenderun Körfezi’nde oluşacak olumsuz doğal koşullar nasıl giderilecektir? Sorularını yönelterek cevap istedi.

Mevlüt Dudu’nun sorularına, “Termik santraller gerek inşa aşamasında, gerekse işletme aşamasında kayda değer sayıda personel istihdamı gerektiren santrallerdir. Bu sebeple yapılacağı bölgenin kalkınmasına ve yöre halkının istihdamına önemli katkılar yapmaktadır” cevabını veren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu cevapla “Demir Çelik İhtisas OSB”nin, Termik santral alanına dönüştüğünü kabul etti.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Sayın Bakan verdiği cevapla İskenderun 2. OSB’de oynanan Ali Dibo olayını itiraf etmiştir. Önergemde sorduğum diğer sorulara ise cevap vermeyerek gerçeği bir kez daha kabullenmiştir. AKP tarafından oynanan yandaş kayırma ve yandaşa peşkeş çekme olayı bu kez İskenderun 2. OSB’de somutlaşmıştır. Şu anda Hukuki süreç devam etmektedir. İskenderun’da yaşanan bu yağmaya hukuk tarafından dur denileceğine inancım tamdır. Diğer yandan toplum da oylarıyla bu yağmanın hesabını AKP’den mutlaka soracaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here