Midesinden İnşaat Malzemeleri Çıkarıldı

0
1174

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde ameliyata alınan Paronayak Şizofren hastası olduğu belirtilen 27 yaşındaki ismi açıklanmayan erkek hastanın vücudundan, nalbur, inşaat malzemesi, kesici ve delici maddeler, gazete kâğıtları ile onlarca yabancı madde çıktı.

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nde cerrahi operasyonla bir masayı dolduracak kadar çok malzemeyi çıkaran Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan ve Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Kenan Yüce ve ekip, yaklaşık 2 saat süren cerrahi operasyon sırasında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Ameliyat sonrası açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Ahmet Aslan, “Bu masanın üzerinde bulunanlar ameliyat ettiğimiz hastamızın bağırsaklarından çıkan materyaller, 27 yaşındaki erkek hastamıza aittir. Maalesef geçen sene de benzer şekilde yabancı maddeler yutmuştu, tıbbı tedaviye rağmen düzelmeyen paranoyak şizofren hastasıdır. 3 günden bu yana karın ağrısı, bulantı şikâyetleri nedeniyle acil koşullarda ameliyata aldık.

Genel durumu çok kötüydü, geçen seneki ameliyatın da etkisiyle birlikte iç kısmında ciddi yapışıklıkları vardı. Yuttuğu bıçak parçaları maalesef bağırsakları yırtıp ciddi hasarlar meydana getirmiş. Falçata, bilumum inşaat malzemeleri ve lastik türleri, maalesef hastamız hastalığının farkında olmadan ne bulduysa yutmuş. Paranoyak Şizofren hastası iyi bir ilik şekliyle tedavi edilebilir ama hastanın maalesef bütün çabalarına rağmen uygun bir klinik bulamadılar. Zor bir ameliyat geçti, ameliyathaneye 3 cerrah ekip olarak girdik.  Uz. Dr. Kenan Yüce’ye ve anestezide çalışan ve ameliyata katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here