Mide Ağrınızın Sebebi Koronavirüs Olabilir!

0
34

İskenderun Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Şerif Yılmaz, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs hastalığının mide ve bağırsak hastalıklarını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Coronavirüsün, vücuttaki birçok sisteme zarar verdiğini ifade eden Prof. Dr. Şerif Yılmaz, özellikle son birkaç günde geçmeyen mide ağrıları için kontrol muayenesinin önemli olduğunu belirterek; “Koronavirüs hastalığı (COVID-19), yaklaşık bir yıldır tüm dünyanın ana sağlık sorunu olmayı sürdürmektedir. Son derece bulaşıcı olan bu viral hastalık, her geçen gün ölümlere sebep olmaktadır. Hastalıkta temel şikâyetler; halsizlik, boğaz ağrısı, eklem ağrıları, nefes darlığı ve öksürüktür. Bu ana şikâyetler yanında, birçok olgu farklı klinik tablolarla karşımıza gelmektedir.

Gastroenteroloji polikliniği hizmeti verdiğim ortamda, MİDE ağrıları ve bulantı, karın şişkinliği ve İSHAL tanımlayan hastalarda azımsanmayacak oranlarda, koronavirüs tanısı koymaktayım. Bu konuda şikâyet tanımlamalarına dikkat etmek önemlidir. Son birkaç gündür (yeni) başlayan her tür dispeptik şikâyette, endoskopik işlem yapmadan önce ilgili kan testleri ve örnekler alınmalı, hastalık tanısı ekarte edildikten sonra ilerlenmelidir. Bu farkındalık dikkate alınmalıdır. Gereksiz tedavi ve tanı da, gecikmelere yol açmamak esastır. Aşının ülkemizde pratik olarak uygulanmaya başlamasının, hastalıkla mücadelede çok önemli bir adım olduğunu belirtmeliyim” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here