Meydan Mahallesi Dönüşüm Kararı Büyükşehir Meclisinde!

0
66

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı…
Meydan Mahallesi Dönüşüm Kararı Büyükşehir Meclisinde!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Meclis Salonunda, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplandı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce yapılan gündem dışı konuşmalarda, geçtiğimiz günlerde Ankara’daki cem evlerine yapılan saldırılara değinildi ve sorumlulara gerekli cezanın verilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca Altınözü’nde yaşanan araç kazası sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Er Yusuf Sofioğlu’nun, şehadet haberinin herkesi yasa boğduğu da dile getirilirken şehidimize Allah’tan rahmet ve ailesi ile Türk milletine başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Gündem öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Belediyesi meclisinde oy birliğiyle kabul edilen Meydan Mahallesi ile ilgili dönüşüm projesinin Hatay Büyükşehir Belediyesi imarına teslim edildiğini, Büyükşehir meclisinden sonuçlanması halinde dönüşümü hızlıca sağlayacaklarını ifade etti.

CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu da, İskenderun için yapılacak her güzel ve doğru işte yer alacaklarını bir kez daha dile getirerek, 12 Ağustos’ta yapılacak Hatay Büyükşehir Meclis Toplantısı öncesi grup başkanvekili ile Meydan Mahallesi ile ilgili maddenin olumlu sonuçlandırılması ile ilgili görüşeceğini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk 4 maddesi olan; ‘İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi I. Etap (Karayılan Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı” ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’; ‘İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi II. Etap (Azganlık Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı” ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’; ‘İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi III. Etap (Sarıseki Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı” ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’; ‘İskenderun sınırları içerisinde “İskenderun İlçesi IV. Etap (Bekbele Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı” ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oy birliğiyle kabul edilirken 5, 6 ve 7. maddeler komisyon raporları yetişmediği için ertelendi.

Gündemin 8 ve 9. maddeleri olan ‘Şehit Bican KAPILAY’ın ikamet ettiği sokağa adının verilmesi ve/veya ikamet ettiği civarda bulunan park/köprülerden birine adının verilmesi ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ ve ‘Belediyemiz birim Müdürlüklerine ait yılsonuna kadar yetmeyeceği tahmin edilen ödenek kalemlerine fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmaların yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi’ de oy birliğiyle kabul edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here