Mete Aslan, Basınla Bir Araya Geldi

0
72

mete aslan4“Projelerimiz Dosya Halinde Hazır Ama Bütçemi Görmeliyim!”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)’nden aday olan Mete Aslan, dün İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basınla bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri bütçeyi görmeden açıklamanın doğru olmadığına vurgu yapan Aslan; “Ben sadece bağlı bulunduğum partimin değil, benim gibi düşünenlerin de oylarına talibim” dedi.

MHP İskenderun İlçe Yönetimi ve İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül ile birlikte basınla bir araya gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, burada basının sorularını yanıtladı. MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt’un selamla konuşmasının ardından söz alan İskenderun Belediye Başkan Adayı Gül; “30 Mart’a hızla yaklaşıyoruz. Herkesi ilgilendiren bir seçimdir. Şehrimizde 5 yıldır iktidar olan bir siyasi parti var. 5 yılı da boşa geçirdi ve kenttin çok önemli sorunları çözülmedi. Diğer taraftan 11 yıldır ülkemizde iktidar olan hükümet var. 11 yılı da hırsızlık, yolsuzluk ve talanla dolu. Vatandaşların sorunlarını çözmek yerine yolsuzluk yapanları kollamakla geçirdi onca yılını. Bu da şunu gösteriyor ki, genel ve yerel iktidarın halka vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Hatay’da büyük şehri kuracak 2-3 kişiden biri Mete Aslan’dır. Onunla birlikte ilçe belediyeleri de alacağız” diye konuştu.

Bölgelere Göre Program Yapacağız!

Daha sonra söz alan Büyükşehir Adayı Mete Aslan, Hatay’ın büyük şehir olmasına karşı olduğunu bir kez daha yinelerken; “Mevcut iktidar dilenme ile göz boyuyor, din afyonuyla da halkı uyutuyor. Benim için inanç manevi değerdir. Din terbiyedir. Din ticareti ve istismarına müsaade etmemeliyiz. Milli meselelerde de hassasızdır. Vatandaş yaşadığı coğrafyayı ve devletini sevmek mecburiyetindedir. Beğenmiyor diye de parçalamasına asla müsaade etmeyiz. Şuan büyük şehir için karşınızda iki Antakyalı bir İskenderunlu var. Ben bu memleketin insanıyım, kime oy vereceksiniz? Ayrıca ben en büyük Hataylıyım! Fakat şerefle onurla önce İskenderunluyum! Ben sadece bağlı bulunduğum partimin değil, benim gibi düşünenlerin de oylarına talibim” dedi.

Projeleri hakkında şuanda bir şeyler söylemenin doğru olmayacağına inandığını belirten Aslan; “Önce çocuğu görelim, sonra salâvat getirelim! Büyükşehir’in bütçesi, konumu, mevcut belediyelerin borçlarının kime devredileceği bunları bilmeden boşa sallamak istemiyorum. Projelerimiz dosya halinde hazır ama bütçemi görmeliyim! Bütçeyi bilmeden proje sunmak ne kadar doğru olur. Ama şuna herkes inansın, bölgelere göre programlar yapacağız” diye konuştu.

İlimizde bulunan ve başıboş gezerek dilencilik yapan Suriyeliler hakkında basının yönelttiği soruya da yanıt veren Aslan; “Sokakta gezdirmem! Hükümete de ey hükümet bunları çadırda mı, toplama kampında mı nerede bakacaksan bak. Buradan al bunları diyeceğiz. Hatay bizlerindir!” diye yanıt verdi.

mete aslan5

Atalay’a ‘Hatay Halkı Akıllıdır’ Mesajı

Öte yandan, MHP seçim startını aday tanıtım toplantısında Antakya’da verdi. Miting havasında geçen tanıtım toplantısında Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, hep birlikte partilileri selamladı. MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mete Aslan burada yaptığı konuşmada Başbakan yardımcısı Beşir Atalay’ın Hatay’da yaptığı konuşmayı hatırlatarak; “Hatay halkı akıllıdır. Kime nasıl davranacağını kime oy vereceğini iyi bilir” diyerek atıfta bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here