Meme Kanseri Tehlikesinin Farkında Olun!

0
90

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Doktor Ahmet Aslan, İskenderun Alevi Kültür Merkezi Cem Evinin davetlisi olarak, kadınlara yönelik “Meme Kanseri’ konulu konferans verdi. Doç. Doktor Ahmet Aslan, kadınlara meme kanseri tehlikesinin farkında olmaları gerektiğini bir kez daha söyledi.

Erkeklerde de görülme sıklığı yüzde 1 dahi olsa, kadınlarda oranın çok yüksek olduğunu ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Doktor Ahmet Aslan, erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Aslan; “24 yıldır doktorluk yapıyorum, bu sürecin büyük bir kısmını hep eğitime adadım. Toplum sağlığının çok önemli olduğunu düşündüğümden dolayı bu tür eğitim toplantılarına çok önem veriyorum. Anlatacağım konu sıkıcı olabilir ama her an hepimizin başına gelecek bir konu, hepinizi ilgilendiren bir konu. Sayı olarak gittikçe artan bir hasta grafiği var. 1960’lı yıllarda her 20 kadından 1’i etkilerken şuanda her 7-8 bayanda bir kişiyi etkileyen bir hastalık. Maalesef biz ülkemizde bu hastalıkla mücadeleye ve erken teşhis adımlarına gerekli önemi vermiyoruz” dedi.

Meme Kanserinin tedavi sürecinden de bahseden Aslan; “Hepimizde bir korku var, biz bu korkuyu yaşıyoruz. Bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum, 40 yaşında bir kadın geldi memesinde tümör var. Yaklaşık 1-2 yıldır bir kitlesi var bundan 2-3 ay önce doktora müracaat ediyor kitlesinin yarısı alınıyor. 2 aydır dolaşıyor, bir kendi korkusu, iki sağlık sistemimizdeki eksiklik ve yavaşlıktan dolayı çare arıyor. Kadın şuanda çok ileri bir evre meme kanseri, biz de elimizden geldiğince bu kadına yardımcı olacağız.

Bu tür olayları yaşamamak için mutlaka kendimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Ben tek başıma meme kanserini yenmiyorum biz bir ekibiz, onkologlar, radyasyon onkologları normalde psikologların bile bu grubun içinde olması gerekiyor. 3-4 branşın ortak karar verip tedavi etmesi gereken bir hastalıktır meme kanseri” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here