Mehmet Korhan’a ‘Devlet Sporcusu’ Onuru

0
34

Tekvando Milli Takım Hocası İskenderunlu Mehmet Korhan, ‘Devlet Sporcusu’ unvanı almanın mutluluğunu yaşıyor. Korhan, Hatay ilinde ‘Devlet Sporcusu’ unvanını alan ilk kişi oldu.

Uzun yıllar İskenderun ve Hatay Bölgesinde önemli sporcular yetiştiren Mehmet Korhan, devletin resmi sporcusu olma mutluluğunu gazetecilerle paylaştı. Korhan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde yaptığı basın açıklamasında kendisine verilen Devlet Sporcusu unvanı nedeniyle oldukça mutlu olduğunu dile getirdi.

Binlerce Sporcu, Antrenör ve Hakem Yetiştirdi

1950’li yıllardan bu yana Tekvando sporunu yapan ve bu sporu kendisinden bir parça gibi gören Milli Takım Antrenörü Mehmet Korhan, 1984 yılında İskenderun’da ilk resmi özel salonunu da açtı. O günden bu yana aktif olarak spordan hiç kopmayan Korhan farklı mevkilerde çalışan binlerce sporcu hakem ve antrenör yetiştirmenin gururunu yaşadı. Aynı zamanda Hatay bölgesinde 7. DAN’a ilk ulaşan ve milli takım antrenörlüğüne getirilen ilk kişi olarak sporculara her zaman örnek oldu.

Bölgemizde 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için modern spor tesisleri kazandıran Korhan, 2009 yılında milli Takım antrenörlüğüne getirildi, aynı yıl içerisinde Hırvatistan’da yapılan Avrupa Tekvando şampiyonasında Türk Milli Takımın başında görev alarak, takıma Avrupa ikinciliği kazandırdı.

Avrupa ve Balkan Şampiyonlukları Elde Etti

2009 yılında Bursa’da yapılan Balkan Şampiyonasına 20 sporcu ile katılıp 20 madalya kazanarak tarihte çok az rastlanan bir başarı elde etti ve takım Balkan Şampiyonu oldu. 2010 yılında ise Tunus’ta yapılan Akdeniz Oyunlarında Türk Milli Takımının başında Şampiyon oldu. 2011 yılında Gürcistan’da yapılan Avrupa Tekvando Şampiyonasında takımın başında görevli olan Korhan burada Avrupa Şampiyonluğuna uzandı.

2014 yılında Azerbaycan’da yapılan Dünya Tekvando Şampiyonasında, Korhan nezaretindeki takım Dünya 2’cisi olurken, 2016 yılında Avrupa Şampiyonasında takımı yine Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. 2019 Dünya Şampiyonasında yine takımın başında yer alan bölgemizin başarılı Antrenörü Mehmet Korhan, Takımını Dünya Şampiyonluğuna ulaştırdı.

Hatay’da Devlet Sporcusu Olan İlk İsim

Gençlik ve Spor Bakanlığı elde edilen bu başarılardan dolayı İskenderunlu Tekvando Antrenörü ve hakemi Mehmet Korhan’ı Devlet Sporcusu Şeref Aylığı ile ödüllendirdi. Bu durumda Korhan, Antrenörler bazında Hatay’da ilk olarak Devlet Sporcusu Unvanını alan isim oldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here