Mehmet Güngör’den Barış Pınarı Harekâtına Tam Destek

0
78

‘Vatanımız Yoksa Emek ve Fabrikamızda Olmaz!’

Hak-İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Göngür, Fırat’ın doğusunda sürdürülen “Barış Pınarı Harekatına” şube olarak tam destek verdiklerini açıkladı. Güngör, “Vatanımız yoksa ekmeğimiz ve fabrikalarımız da olmaz” diyerek, vatan mücadelesinin her şeyin üzerinde bir mücadele olduğunun altını çizdi.

Mehmetçiğimizin sınır ötesindeki Barış Pınarı Harekâtına şube olarak tam destek verdiklerini vurgulayan Güngör; “Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi; sınırımızdaki terörü bitirmek, oradaki halka barış götürmek için orada bulunuyoruz. Biz maddi ve manevi Hak-ş olarak, hem de Özçelik-İş Sendikası olarak, Mehmetçiğimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu konuda çalışan emekçilerimiz de son zamanlarda yoğun şekilde ‘başkanım bir yardım kampanyası yapalım’ önerisinde bulunmuşlar ve bizleri sevindirmişlerdir. Bütün çalışanlarımız daha önceki mesajlarımızda belirttiğimiz gibi evlerine Türk Bayrağı astılar ve asmaya devam ediyorlar. Yeniden emekçilere sesleniyorum. Mehmetçiğe destek için herkesin evlerine bayrak asmalıdır. Bunu hassaten rica ediyorum” dedi.

Karşı Çıkanları Şiddetle Kınıyorum

Harekâta karşı çıkanları kınadığını da sözlerine ekleyen Güngör; “Barış Pınarı Harekatına karşı çıkan bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini şiddetle kınıyorum. Bu vatan bizim vatanımız, vatan olmadığı sürece bu anlamda ne emekçilerin fabrikası ne de yatacak evleri kalır. Allah muhafaza Suriye’deki duruma düşeriz. Bunun için herkesi bu harekete destek çıkmaya, birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyorum. Barış götüreceğimize ve en az zayiatla döneceğimize inanıyorum. Bütün ordumuza, askerlerimize ve muvaffakiyetler diliyorum” şeklinde konuştu.

Suriye ve Bölge Ülkeleri ile Ortak Hareket Edilmeli

Barış Pınarı Harekâtında başarılı olabilmek için Suriye ile birlikte hareket edilmesinin de doğru olacağına inandığını kaydeden Güngör; “Hatay bölgesi terör konusunda çok zararlar gördü. Hatay ekonomisi ciddi zarar gördü. Özellikle barışın gerçekleşmesi, terörün bitirilmesi için bölge ülkelerinin, başta Suriye’nin, Irak’ın ve İran’ın birlik olması gerekir. Bu ülkelerle birlikte hareket edilirse, terör unsurları kısa sürede temizlenir, bölgeye bir canlılık gelir. Bu terör denilen girişimler Amerika’nın oyunudur. Amerika’nın oyununu, bölge ülkeleri birleşir ve mücadele ederlerse yok etmiş olurlar. Bunun sonucunda bölge eski günlerine kavuşur diye umut ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here