Mecliste Saygı Duruşu Krizi!

0
60

bld-meclis toplantısı19İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün Belediye Başkan Vekili Filiz Özçörekçi başkanlığında toplandı. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik; “2 Temmuz Madımak katliamının yıldönümüdür. Ülkemizde vicdanları oluşturan yurtsever insanlar katledildi. Bu tür katliamların ülkemizde bir daha olmaması ve son bulmasını istiyoruz. Meclise de, bu vicdan ile yaklaşarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunmayı öneriyorum. Ayrıca içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının da tüm insanlara hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir de komşu ülkemizde İslam’ı ve insanları katleden ve lanetlenmesi gereken teröristlere iktidarın destek vermemesini ve onları terör örgütü olarak ilan etmesini bekliyoruz” dedi.

Belediye yemekhanesinde oruç nedeniyle yemek verilmemesini de eleştiren Gazanfer Dik; “Bu belli bir özgürlüğün kısıtlanması demektir. Oruç tutmayan veya tutamayanlara yemek verilmesini istiyoruz” önerisinde bulundu.

Katliamları kınadığını dile getirerek söz başlayan Meclis Başkan Vekili Filiz Özçörekçi ise; “Burada kişilerin özgürlüklerinin kısıtlanması söz konusu değildir. Oruç tutamayanların ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğine bende katılıyorum” dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Dönmez konuşmasında; “Madımak katliamını kınıyor ve böyle katliamların yaşanmamasını diliyoruz” derken, tüm İslam Âleminin Ramazan ayını da kutladı.

MHP Grup Başkan Vekili Muhuttin Kara da bu tür mezhep çatışmalarını lanetlediklerinin altını çizerek, Irak’ta esir alınanların özgürlüklerine kavuşmasını istedi. Başkan Vekili Özçörekçi de tutsakların, burunları kanamadan yuvalarına döneceklerine inandığını belirtti.

Şahsı adına konuşan Ak Partili Meclis Üyesi Bülent Özer; “Sivas’taki olayları bizlerde kınıyoruz ama saygı duruşuna gerek olmadığını düşünüyorum. Geçmişimizden bu yana birçok istenmeyen olaylar yaşandı, hepsi için saygı duruşunda bulunursak, meclisin iş yapacak zamanı olmaz” dedi. Yapılan oylamada Ak Partili meclis üyelerinin 14 ret oyuna karşılık CHP ve MHP’nin 15 kabulü ile saygı duruşunda bulunulmasına karar verildi ve bir anda ortalık gerildi. Meclisin bu tür olaylarla işgal edildiğini söyleyen Ak Partililer ile saygı duruşunda bulunmasını isteyen CHP’li meclis üyeleri arasında sözlü sataşmalar yaşandı.

Tartışmalar sonunda tüm katliamları kınamak için saygı duruşunda bulunulması ortak kararının ardından CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik, bir düzeltme yapılmasını isteyerek; “Madımak olayları esas alınarak tüm katliamlar için saygı duruşunda bulunulmasını talep ediyoruz” dedi ve saygı duruşu krizi bu şekilde aşılmış oldu.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 6. maddesinde yer alan Kadın Kültür Evinin (İbrahim İnal Hastanesinin yeri), Rehberlik Araştırma Merkezi olarak kullanılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi maddesi tartışmaya neden oldu.

Belediyeye ait olan bu yerde kadınların 29 dalda kurs aldığını anımsatan CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik; “Bu yer, belediyenin kendi hizmet alanıdır ve öyle kalmasını istiyoruz. O nedenle bu maddeye ret oyu vereceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan CHP’li Özer Çağşar; “Büyükşehre geçilmesinin ardından bir çok boş bina ve konut oluştu. Bunlar devletin elinde ve isteğe göre dağıtıyor. Açığa alınan boş binalardan verilsin. Yürüyen uygulamanın kapatılıp yerine başka bir şey koymak doğru olmaz. Kullanılmayan yerler tahsis edilsin” dedi.

MHP’nin de CHP ile ortak hareket etme kararı aldığını gören Ak Parti Grup Başkan Vekili Dönmez, duruma el atarak Gazanfer Dik ile mini bir kulis yaptı. Daha sonra yapılan oylama CHP’nin desteği ile kabul edildi.

bld-meclis toplantısı20

9 Gündem Maddesi Görüşüldü

4 Temmuz 2014 Cuma günü saat 14.00’te yeniden toplanmak üzere oturumunu kapatan Belediye Meclisi, gündem maddelerini şöyle karar bağladı;

1-) Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Şevre mıntıkası 3224 nolu parselin Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı gereğince tescilli mezarlığın ifraz sonucu bölünen 6 nolu kısma aktarıldığı ve İlkokul Alanının Bakanlık görüşü doğrultusunda Özel Eğitim Tesisi Alanına dönüştürülmesiyle ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu kabul edildi.

2-) 2014 yılında Belediyemizde ihtiyaç duyulması halinde toplam 21 adet sözleşmeli personel çalıştırılması ve unvanların karşısında gösterilen ücretlerin ödenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

3-) Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü kadrosunun iptal edilerek yerine Yapı Kontrol Müdürlüğünün kurulması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

4-) 10.01.2011 gün ve 9 sayılı meclis kararı ile kabul edilen Etüt Proje Müdürlüğüne ait görev ve çalışma yönetmeliğinin, yeniden düzenlenen 2. bölüm görevlerinin meclisce görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

5-) Kentsel Tasarım Müdürlüğünün görev, sorumluluk ve yetki esaslarını belirleyen yönetmeliğin meclisce görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

6-) Belediyemize ait 2. Mıntıka 857 parsel üzerindeki binamızın Rehberlik Araştırma Merkezi olarak kullanılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

7-) 6360 Sayılı Kanun ile tüzel kişiliği sona erip Belediyemize bağlanan Karayılan, Sarıseki, Azganlık, Denizciler ve Bekbele Belediyelerinin 2014 yılı Kesin Hesap Cetvelleri ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

😎 Teknopark Hatay A.Ş. Kurucu Şirketine, Belediyemizin %5 hisse alarak ortak olması ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

9-) Temizlik İşleri Müdürlüğüne 2 adet Ford Transit Minibüsün Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here