Meclis Yine Tartışmalara Sahne Oldu!

0
44

Belediye Meclisinin Gündem Dışı Konusu; Hatay’ın Büyükşehir Taslağı idi…

İskenderun Belediye Meclisinde Hatay’ın büyük şehir olması ile ilgili hazırlanan taslak gündem dışı konuşmaların tartışma konusu oldu. Ak Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten’in, hazırlanan taslaktan ne Milletvekili Orhan Karasayar’ın, ne ilçe başkanının, ne kendilerinin ne de belediye başkanlarının haberinin olmadığını’ söylemesi üzerine, CHP Meclis Üyesi Mustafa Özen’de; “Siz ne işe yararsınız?” diye yanıt verdi.

Belediye meclisinin geçtiğimiz hafta sonu yapılan toplantısında, yaşanan terör saldırılarına, belediye meclis üyelerinin tamamından kınama gelirken, gündem dışı söz alan meclis üyeleri, özellikle Hatay’ın büyükşehir olma konusunda tansiyon yükseltti.

İskenderun Topal Bırakılmak İsteniyor

EDP’li Meclis Üyesi Ercüment Kimyon; “İskenderun’da gerçekleştirilen saldırı toplumun huzurunun bozulmasına yönelik görülüyor. Provokasyonlara gelmemeliyiz! İskenderun Belediyesinin kentte yaşattığı huzur ortamı var. Bu inkâr edilemez” dedi.

Hatay’ın büyük şehir olması ile hazırlanan taslağa da değinen Kimyon; “İskenderun ilçesi topal bırakılmak isteniyor. Aslında olması gereken Karaağaç, Nardüzü ve Helvalı’ya kadar olan bölümün İskenderun’a katılmasıdır. Bunun gerektiğini bir kez daha belirtmek isterim” diye konuştu.

Büyük şehir ile ilgili hazırlanan taslaktan ne Milletvekili Orhan Karasayar’ın, ne ilçe başkanının, ne kendilerinin, ne de belediye başkanlarının haberinin olmadığını, tasarıyı komisyonun oluşturduğunun altını ısrarla çizen Ak Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten, bu konu ile ilgili bir bardak suda fırtına koparılmak istendiğini belirtti. Erten; “Kaldı ki biz İskenderun’un mahallelerine doğru hizmet edemiyoruz. Oralara nasıl hizmet edelim. Ayrıca benim sorduğum Karaağaç ve Nardüzü’lü vatandaşlarda Arsuz’a bağlanmak istediklerini söylediler” şeklinde konuştu.

Şandır; “Üzerinize Düşeni Yapmadınız!”

Büyükşehrin uygulamasının eyalet sistemi şüphesini doğurduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Garip Şandır ise; “İki belediyenin sınırlarımız dışında bırakılmasını ‘bir bardak suda fırtına koparılmak isteniyor!’ olarak değerlendirmek doğru değil. Tasarı açıklandığı gün milletvekillerimizin arkasında güçlü bir duruş yoktu! Başkanım siz de üzerinize düşeni yapmadınız! Meclisi, sivil toplum örgütünü ve halkı örgütleyip, eylem yapıp daha fazla çaba sarf edilmeliydi” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Mustafa Özen’de, Erten’in ‘Kimsenin haberi yoktu!’ şeklindeki konuşmasına istinaden; “Komisyon sınırları çizerken, siz ne yaptınız. Siz ne işe yararsınız?” diye tepki gösterdi.

Civelek; “Vatandaş Dahi Uygun Bulmuyor”

Belediye Meclis Başkanı Yusuf Civelek’te, büyük şehir için hazırlanan taslağın bu şeklini vatandaşların dahi uygun bulmadığını söyledi. Meclisin gündem maddeleri ile ilgili de konuşan Başkan Civelek; “Bu dönemde büyük oranda gayrimenkul satın alınarak, belediyeye mülk kazandırıldı. Gündemde bulunan gayrimenkul satışından da elde edilecek geliri, yine halkımıza hizmette kullanacağız” diye konuştu.

Toplantıda, gündem dışı olarak gündeme gelen Pınarbaşı mahallesindeki tapusuz evlerle ilgili konuya açıklık getiren İmar Müdürü Azim Şahin; “Pınarbaşı mahallesi sınırları içinde mülkiyeti hazineye ait eski Antakya yolu (Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde) Gazi İlköğretim Okulu karşısında bulunan gecekonduların tapu alabilmesi için söz konusu parselin Hazine’den belediyeye devri talep edildi. Vatandaşlara daha kolay tapu verilebilmesi amacıyla biz devir talebinde bulunduk ancak hazine tarafından parsellerin bugüne kadar belediyeye devri yapılmadı. Hazine vatandaşa tapuyu kendisi de verebilir. Yeni imar planında bu alanın kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesiyle tapuları daha kolay verilebilecektir. Bu yönde çalışma sürüyor” dedi.

Konuşmaların ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Birinci gündem maddesinin oylanmasının ardından, oturuma ara verildi. Toplantı, ikinci maddenin görüşülmesiyle devam etti. Belediye Meclisi, 9 Kasım 2012 Cuma günü saat 14.00’te tekrar toplanmak üzere oturumu kapatırken, gündemindeki maddeleri şu şekilde karara bağladı:

1-Belediyemize ait bazı gayrimenkullerin satışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oyçokluğuyla reddedildi.

2-1. Mıntıka 2049 nolu Parselin bulunduğu İmar Adasında Ticari Alan Emsal=2.00 ve H=30.50 m. yapı yüksekliği verilmesi yönünde plan değişikliği yapılması hususundaki yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oyçokluğuyla kabul edildi.

3-Belediyemizin 2013 Mali Yılı bütçe ve tarifelerinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

4-2013 Mali Yılı içerisinde İtfaiye Müdürlüğündeki memur personellere ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili İtfaiye Müdürlüğü teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

5-2013 Mali Yılı içerisinde Zabıta Müdürlüğündeki memur personellere ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

6-Yeni açılan Rauf Denktaş Spor Kompleksinde 2012 Mali Yılı içerisinde uygulanacak olan Buz Pateni Kayma tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

7-1. Mıntıka 1980, 2036 ve 1389 nolu parsellerin bulunduğu imar adasında yapı yüksekliğinin H = 35.50 Mt. max. olarak değiştirilmesi yönünde plan değişikliği yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

8-Aşkarbeyli Mıntıkası 189, 2609 ve 2610 nolu parsellerin imar adasına dönüştürülmesi ve Emsal = 1.50 max. ve yapı yüksekliği H = 10 kat max. olacak şekilde plan değişikliğinin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifinin İmar Komisyonu’na gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here