Meclis Toplantısında Gergin Dakikalar

0
138

İskenderun Belediye Meclisi, Üç Aylık Aradan Sonra Yeniden Toplandı

1 Haziran 2020 tarihinde yeniden normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte, İskenderun Belediye Meclisi de, 3 aylık aranın ardından yeninden toplandı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste, belediye meclis üyeleri, maskeli olarak sosyal mesafe düzenine ve kurallara uygun olarak yerlerine oturdu. Mecliste ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu.

Meclis salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, meclis üyeleri ile yeniden yüz yüze görüşmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Covid-19 pandemisi sebebiyle ilçenin, şehrin, ülkenin ve tüm dünyanın bu konuya kilitlendiğine dikkat çeken Başkan Tosyalı, coronavirüs ile mücadele sürecinin başarıyla yürütüldüğüne de vurgu yaptı.

Bunun yanı sıra sağlık camiası, vefa sosyal destek grubu ve kamu kurum ve kuruluşlar ile işbirliği halinde, özverili bir şekilde yapılan gayretleri çalışmaların, bugünlere gelinmesinde büyük payı olduğunun altını çizen Başkan Tosyalı; “Koordinasyon içinde gösterdiği çalışmalardan dolayı tüm ekip arkadaşlarımıza ve kamu kurum ve kuruluşların çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız dönem ve bugün geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde ortaya konulan özverinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz.

Biz de belediye olarak süreci, başta pazaryerlerimiz olmak üzere tüm toplu alanların temizliğinden sunduğumuz dezenfeksiyon imkânlarına, maske üretim ve dağıtımından sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz desteklere kadar her alanda başarılı yürüttük. İskenderunlu hemşerilerimiz de salgına karşı kurallara uyarak sürece destek verdi. Tüm bunların nihayetinde bugün karşı karşıyayız.

Tehlike henüz tam anlamıyla geçmiş değil. Bu nedenle belki sarılamadık, bu nedenle belki maske ve sosyal mesafe ile bir araya geldik ama tehdide karşı hassasiyetimiz bu şekilde devam ettiği sürece, mesafelerin ortadan kalkacağı günler çok uzak değil” şeklinde konuştu.

Meclis gündemine geçilmeden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu, pandemi sürecini başarıyla yürüten belediye çalışanlarına, tüm yetkililere ve sağlık çalışanlarına emeklerinden ötürü teşekkür etti. Mutlu’nun, belediye idaresine yönelik yaptığı eleştirilere Başkan Fatih Tosyalı’nın sert bir şekilde cevap vermesi, bir süreliğine de olsa mecliste gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Başkan Tosyalı’nın, CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlı ve Grup Başkan vekili Ali Mutlu’nun kendisini ziyaretlerinde ‘Destekçiniziz ama siyaseten eleştiriyoruz’ şeklinde söylemde bulunduklarını iddia etmesi ortamı daha da hararetlendirdi. Mansuroğlu ve Mutlu, Başkan Tosyalı’nın iddialarını yalanladı.

Açılış konuşmasının ardından meclis gündemindeki maddeler görüşüldü. 32 maddelik yoğun gündemin ilk yirmi maddesi, ‘belediye bünyesinde bulunan 20 müdürlüğün, görev, sorumluluk ve yetki esaslarını belirleyen çalışma yönetmeliklerinin görüşülmesi’, CHP Grubunun ‘Söz konusu yönetmeliklerin ellerine geç ulaştığı ve inceleme yapamadıkları’ gerekçesiyle red oyu vermelerine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Yine gündemin maddelerinden olan Sarıseki ve Aşkerbeyli’de bulunan spor salonlarının Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmesine CHP Grubu karşı çıkarken, maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem maddeleri gereği, Belediye Encümen Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonları seçimi gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin tamamının görüşüp oylanmasının ardından meclis sona erdi. Meclis toplantısı yaklaşık 4 saat sürdü. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here