Mar-Der’den Kutlu Doğum Pilavı

0
64

mar-der pilav1Bayar; “Amacımız Birlik ve Beraberliğimizi Pekiştirmek”

İskenderun Mardinliler Derneği (Mar-Der) Kutlu Doğum pilavı dağıttı. Mar-Der yönetimi astığı Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice pankartla İskenderun halkının Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı. İskenderun Mar-Der Başkanı Salih Bayar; “Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bugün şehrimizde kazanlarda pişirilen Kutlu Doğum pilavını dağıtıyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hz. Muhammed’in (sav) Kutlu Doğum’u ve üç ayların başladığı şu günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için böylesi hayırlı bir işe öncülük ettik. Derneğimizin hanımlarının da bu hayırlı işte önemli katkıları oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

mar-der pilav2

Etkinliğe katılan İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Can Teymur ise; “Bu mübarek günlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu konuda çalışmalar yapan Mar-Der ve katkıda bulunan değerli dostlarıma kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler, İskenderun’da kardeşliğin ve bütün inanç sahibi insanlarımızın ve bütün kardeşlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığının göstergesidir diyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsin” şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum pilavı dağıtımı öncesi, Türkçe, Kürtçe ve Arapça yapılan duaların ardından kazanlar açıldı ve kepçe ile ilk pilavı Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkan Yardımcısı (HESOP) Uğur Fırat ve esnaf oda başkanları ile Mar-Der görevlileri dağıttı. İskenderun’un en işlek caddesi olan Ulu Cami Caddesindeki Belediye Sosyal Tesisleri bahçesinde 5 bine yakın vatandaşa etli bulgur ve pirinç pilavı ile ayran ikram edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here