Mar-Der İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

0
40

Kentimizde uzun yıllardır aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdüren İskenderun Mardinliler Derneği (Mar-Der), bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ediyor.

Sene boyunca yaptığı yardımlar ve etkinliklerle kendinden sıkça söz ettiren Mar-Der, içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine erzak yardımında bulunuyor.

Ramazan ayının başlamasından önce yardımlarına başladıklarını aktaran İskenderun Mar-Der Başkanı Salih Bayar, dün de hazırladıkları erzak kolilerini ihtiyaç sahipleriyle buluşturdu.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça edilen duaların ardından dağıtımı gerçekleştirilen yardımların bundan sonra da devam edeceğini kaydeden Salih Bayar; “Biz İskenderun Mar-Der olarak, il içinde ve il dışında aktif bir sivil toplum kuruluşuyuz. Ramazan ayında yaptığımız erzak yardımlarımız 16 yıldır devam ediyor. Biz bu memleketin havasını teneffüs ediyoruz, bu memleketin vergi dairesini, bankalarını, nüfus dairesini kullanıyoruz.

Bu memleketteki müstahaklara, elbette ki kapılarını çalıp faydalı olmak zorundayız. Bu memlekette ne kadar gariban varsa, dul, yetim, kimsesiz, şehit aileleri biz bunların peşindeyiz. Bugünde olsa yarında olsa toprağına, bayrağına, sancağına bağlı olan herkesin bizim başımızın üstünde yeri var.

Geçmişte olduğu gibi toplu nikâh, sünnet etkinliklerimiz gerçekleşmişti, kırtasiye yardımlarımız sürüyor. Yani biz yerinde tabela derneği değiliz, aktifiz, farklı dinlerin, farklı mezheplerin kapılarını çalıyoruz, yardım alıyoruz ama dağıtırken de hiçbir ayrım yapmadan destek oluyoruz. Gücümüz yettiği oranda müstahaklara yardım etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Mar-Der Başkanı Bayar, açıklamasında ayrıca bu yardımları yaparken kent dinamiklerinden destek alamadıklarını, yardımların Gaziantep’te bir işadamının sponsorluğunda gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here