Mansuroğlu; İnönü’yü Özlemle, Sevgiyle, Saygıyla Anıyorum!”

0
48

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 47 yıl önce aramızdan ayrılan Lozan Fatihi İsmet İnönü’nün ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. İnönü’yü özlemle sevgiyle saygıyla andıklarını kaydeden Mansuroğlu, CHP’nin kuruluş felsefesine ve ilkelerine yılmadan inançla sahip çıkan devrimcilerin başarılı olacağına olan inancını da yeniledi. Mansuroğlu, mesajında şunları söyledi;

“Değerli Örgütüm, Hemşerilerim! Çağımızın en büyük felaketlerinden olan Covid-19 nedeniyle yaşanan pandemi sürecinde alınan tedbirler nedeniyle yüklendiğimiz sorumluluk gereği siyasi çalışmalarımıza ara vermiştik. Bu nedenle ilk Başbakanımız, ikinci Genel Başkanımız, Lozan Fatihi Sayın İsmet İnönü’nün 47. Ölüm Yıldönümü münasebetiyle saygımızı ilk defa huzurunda gösterememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin ilk Başbakanı ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, 25 Aralık 1973’te 47 yıl önce aramızdan ayrıldı. Fakat eylemleriyle sözleri ve ülkemize hizmetleri ile unutulmadan aramızda yaşıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün dava ve mücadele arkadaşı, ülkemizi parçalamayı hedefleyen Sevr Anlaşmasını yırttırıp, Lozan’ı kabul ettiren devlet adamı İnönü’nün “Bir Memlekette Namuslular, Namussuzlar Kadar Cesur Olmadıkça O Memlekette Kurtuluş Yoktur” sözleri her zaman yol gösterici olmuştur ve olacaktır.

İsmet İnönü’nün “Ben Her Devre Yeni Bir Hayat Gibi Başlarım” sözleri de aklımızdan hiç çıkmamalı, ülkemizde ve partimizdeki her olumsuzluk ve hukuksuzlukla mücadele için dirençli, azimli ve kararlı olmalıyız.

Başarı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün yolundan ve CHP’nin kuruluş felsefesine ve ilkelerine yılmadan inançla sahip çıkan sürekli devrimcilerin olacaktır. İsmet İnönü’yü özlemle sevgiyle saygıyla anıyoruz. Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün yolunda yılmadan yorulmadan yürümeye kararlıyız. Nurlar içinde yatsın, rahat uyusun!”

Noel Kutlaması…

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, açıklamalarının sonunda bu gece kutlanacak olan Noel Bayramıyla ilgili de bir mesaj yayınladı. CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, tüm Hristiyan vatandaşların bayramını içtenlikle kutladığını söyledi, tüm dünyaya barış ve huzur temennisinde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here