Mansuroğlu; “Belediye Başkanını Müfteri İlan Ediyorum”

0
212

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Belediye Başkanını Müfteri İlan Ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ile Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ali Mutlu, ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, önceki gün meclis toplantısında Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın ortaya attığı iddialara yanıt verdiler.

Toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Başkanı Mansuroğlu, bu hareketi beklemediklerini ifade ederken Başkan Tosyalı’yı bel altı vurmakla itham etti ve bunun etik olmadığını savundu.

Önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısında Başkan Tosyalı’nın, CHP heyetinin kendisini ziyaretinde ‘Destekçiniziz ama siyaseten eleştiriyoruz’ şeklinde söylemde bulunduğunu iddia etmesinin üzerine açıklama yapma gereği duyduklarını kaydeden Mansuroğlu; “Adice bir davranış. Hırs bazı insanların gözünü kör ediyor. Eleştirince, yanlışları yüzüne vurunca böyle oluyor demek ki. Yusuf Mansuroğlu ve Ali Mutlu’nun rakip bir belediye başkanına böyle bir şey söylemeyeceğini herkes bilir zaten. Bu mümkün değildir. Doğru işler yapsın alkışlarız ama yanlış yaparsa da karşısında dururuz” dedi.

Mansuroğlu açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“Bizler bu pandemi süresince halkımız yaşam kavgası verirken siyasi kavgalarla uğraşmaması için elimizden gelen her türlü nezaketi gösterip, siyasi üslubumuzu kavgadan uzak tuttuk. Ama birileri bizi yanlış anladı ki bu tavrımızdan ötürü sindiğimizi, çekindiğimizi sandılar. Bütün bu yapıcı siyasetimize rağmen uzattığımız dostluk ve barış elini geri çevirmeyi bir adet haline getirdiler. 09.06.2020 Salı günü yapılan Belediye Meclis toplantısında bir tiyatro oynandı. Bütün ikazlarımıza rağmen ağa babalarının alıştırdığı gibi sanki bu memlekette yapılan bütün hizmetlerin sahibi kendisiymiş gibi kasılan bir Belediye Başkanı izledik.

Belediye meclis grubumuzun meclis gündemine taşıdığı her türlü hukuki itiraz ve uyarılar içeren gündem önerilerini Cumhur İttifakının koltuk değneği olan MHP grubu ile beraber ellerinin tersi ile iterek, baştaki siyasi büyükleri gibi anti-demokratik uygulamanın altına imza attılar. T.C. Mahkemelerinin almış olduğu yürütmeyi durdurma kararlarını hiçe saydılar, İskenderun’u küçültme adına alınması gereken ne kadar karar varsa aldılar. Mülkiyeti İskenderun Belediyesi’ne ait bir tesisin ismi İskenderun Belediye Başkanını yanıltmış olmalı ki tesisi kendi malı gibi satmaya kalktı. Üstelik konuşmalarında şahsımın ve grup başkan vekilimin kendisine destek olduğumuzu, yaptığımız görüşmelerde bunu beyan ettiğimizi söyledi. Bu kendisinin söylememesi gereken, kendisine yakıştıramadığımız iğrenç bir iftiradır.

İftiracıdır, Müfteridir!

Biz grup başkan vekilimle birlikte bir kez, ismini dahi bilmediğimiz bir belediye personeline yapılan yıldırma uygulaması ile ilgili uyarmak için gittik. Bu nazik süreçte İskenderun halkının böyle olaylarla huzurunun bozulmaması gerektiğini söyledik. Kendisi bunun karşılığında da konunun araştırılacağını bize bildirdi. Kendisine yaptığımız ziyaret ve aramızda geçen konuşma tamamen bundan ibarettir. Bunun aksini söyleyip, dürüst siyaset yapma ilkesiyle yola çıkan insanlara çamur at izi kalsın davranışıyla yaklaşan iftiracıdır, müfteridir.

Ben buradan kendisini müfteri ilan ediyorum. Böyle ara sokaklara sapacağına, bu gibi aslı astarı olmayan söylentilerle uğraşacağına 2019 Mart ayında söz verdiği, namusumdur dediği seçim bildirgesine sahip çıkmasını ve gereğini yapmasını istiyoruz. Bundan sonra memlekete zarar verecek her türlü yaptırımında bizleri her zamanki gibi karşısında görecektir. İskenderun halkının hak ve hukukunu kendisi dahil hiç kimseye yedirtmeyeceğiz.”

Başkan Yalan Söylüyor…

CHP Grup Başkan vekili Ali Mutlu da, göreve geldiklerinden bu yana, idareye zaman verdiklerini ifade ederek; “Biz her zaman şunu dedik… İskenderun’un menfaatine olan her şeyde yanınızdayız ama İskenderun’un ve İskenderunlunun menfaatine olmayacak her şeye de karşı çıkacağız. Belediye başkanının dünkü meclis toplantısında söyledikleri baştan sona yalandı. Belediye Başkanına bir ziyaretimiz olmuştu. O ziyarette kendisinin ifade ettiği gibi bir cümleyi biz sarf etmedik. Başkan yalan söylüyor. Artık kendi ağzıyla konuşuyorum” diye konuştu.

Belediye idaresinin çalışmalarını da eleştiren Mutlu, çalışanlara zulmedildiğini savunurken, kentin tüm ihtiyaçlarının İskenderun esnafı dururken Gaziantep’ten karşılandığını, faturalar ve belgelerle gösterdi. Önceki belediye döneminden 650 bin liralık araç yedek parça alımı yapıldığını, bunların naylon fatura olduğunu bildiklerini söyleyen Mutlu, konu ile alakalı meclis olarak birlikte suç duyurusunda bulunmayı teklif ettiklerini ancak kabul görmediklerini söyledi.

Gayrimenkullerin, değerli malların yandaşlara peşkeş çekildiğini de öne süren Mutlu, bunu ‘Hazineye devir’ kılıfı altında yapıldığını iddia ederek; “Bunlar bilinçli olarak İskenderun’u küçültmeye gelmişler. Bunların İskenderun’a katacağı bir şey yok. İskenderun’a ait gayrimenkul kalmayacak 5 yıl içinde.

Halkın, yetimin pasını çalan hayrını görmez. Önceki dönemle aynı faturalar ve aynı yapı devam ediyor. Mahkemenin ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı verdiği yerin devredilmesi, yetki verilmesi dün meclisten geçti. Bu kadar hukuk tanımazlık olur mu? Ne hukuk tanıyorlar, ne belediyeciliği biliyorlar. Personele zulmediyorlar. Gönül belediyeciliği zülüm belediyeciliğine dönüşmüştür. 250 bin insanın bize verdiği sorumluluk gereği buna müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here