Lütfü Savaş’tan İstihdama Yönelik Büyük Hamle

0
23

HBB ile Global Avaiation Sevices Arasında İstihdam Protokolü İmzalandı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, olumsuz ekonomik tablo ve yanlış sığınmacı politikaları sebebiyle büyük bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalan Hatay için önemli bir adım attı.

HBB ile uluslararası bir havacılık servis ve eğitim firması olan Global Avaiation Services Interior arasında istihdam projesi başlatılarak anlaşma imzalandı. HBB Başkanı Lütfü Savaş ve Global Avaiation Services Interior Genel Müdürü Zeydan Öncü projenin detaylarını basın toplantısı ile duyurdu.

“Proje Kapsamında Binlerce Kişi İstihdam Edilecek”

Savaş, basın toplantısında yaptığı açıklamada; “Türkiye’de işsizlik özellikle de genç işsizlik hepimizin bildiği üzere had safhada. Bu proje kapsamında yaklaşık 3 bin 500 teknik elemanın ve yer hizmetleri çalışanının yurt içi ve yurt dışında istihdamına vesile olacağız. 15 Kasım’dan itibaren eğitimlere başlayacağız. Protokol kapsamında anlaşma imzaladığımız şirket, 1 Şubat 2023’e kadar 500 kişinin işe alınmasını garanti ediyor” dedi.

Eğitimi Başarıyla Tamamlayanlara İş Garantisi

Savaş proje detaylarını paylaşarak; “Şirketimiz, proje kapsamında yurt içi ve yurt dışında havayolu şirketlerinde çalışacak teknik konular ve yer hizmetleri için personele eğitim verecek. Eğitim sonrasında da işe alımlar için bize destek verecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kişilere iş garantisi verilecek. Başvuru koşulları belediyemizin internet sitesinden yayınlanacak” açıklamalarında bulundu.

Kendisi de bir Hataylı olan uçak mühendisi Zeydan Öncü, Hatay’ın sorunlarını yakından izlediğini ve kentteki işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüme kavuşturmak istediğini dile getirdi.

Türkiye’nin genç nüfuslu bir ülke olduğuna değinen Öncü, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Öncü; “Umarım gençlerimiz bu projeye ilgi gösterirler. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ilk ekibi işe almış olacağız” dedi.

Açıklamaların ardından protokol imzalandı.

Başvurular Ve Eğitim Ücretsiz Olacak

Başvurular 10 Ekim’e kadar www.hatay.bel.tr adresi üzerinden ücretsiz bir şekilde yapılabilecek. 15 Kasım’da başlayacak eğitimler 6 hafta sürecek ve katılımcılar eğitimler için herhangi bir ücret ödemeyecek. Eğitimler, yurt içi ve yurt dışından gelen, alanında uzman kişiler tarafından verilecek. Eğitimlerin sonunda katılımcılar, uluslararası geçerliliği olan GASI sertifikasına sahip olacak.

İş İmkânı Sağlanacak Pozisyonlar

İmzalanan protokol ile iş imkânı sağlanacak pozisyonlar belli oldu. Protokol kapsamında; havaalanında uçak işleyicisi, bagaj işleyicisi, deneyimli otobüs şoförü, rampa-bagaj görevlisi, kış hizmetleri çalışanı, check-in görevlisi, bagaj soruşturma görevlisi, VIP asistanı ve VIP hizmetleri dahili servis alanlarında işe alım yapılacak. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here