Lütfü Savaş’tan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tam Destek

0
31

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir televizyon programında yaklaşan seçimleri, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu ve Hatay gündemini değerlendirdi.

Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği  “Yanımda mısınız?” sözlerini değerlendiren Başkan Savaş; “Beni Cumhuriyet Halk Partisi’ne davet eden kişi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu çok olgun bir devlet adamı. Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ni halkla bütünleştirmek için önemli adımlar attı. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu adayım diyorsa ve 6’lı masa da bu konuda karar verirse bize sadece bu uğurda çalışmak düşer. Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa tabi ki yanındayız. 6’lı masadaki partiler, kendi ideolojilerini bir kenara bırakıp Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumdan kurtarmak için bir araya geldi” şeklinde konuştu.

“Altı Kişinin Karar Vermesi Bir Kişinin Karar Vermesinden Daha Doğru”

Program sunucusunun Başkan Savaş’a Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş süreci ile ilgili görüşlerini sorması üzerine Savaş şöyle dedi: “Türkiye’de sorun her şeyin bir kişiye dayandırılması. Bu sistemin revize edilmesi ve ardından Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçilmesi gerekiyor. Bu sürecin de sindire sindire ve sağlıklı bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Bu 6’lı masanın nasıl yol kat edeceğine ve nasıl karar alacağına bağlı. Altı kişinin karar vermesi bir kişinin karar vermesinden daha doğru. İslam’da istişare istihareden daha önemlidir.”

“Türkiye’nin En Büyük Sıkıntıları Ekonomi,  Enflasyon, İşsizlik Ve Sığınmacı Sorunudur”

Altılı masanın adayının kim olacağı tartışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Savaş; “Türk toplumu daha çok kim diye soruyor. Burada önemli olan kişi değil mutfak. Ülke problemlerinin çözümü için üretilen projelerin altyapısı güçlü olmalı. Türkiye’nin en büyük sıkıntıları ekonomi,  enflasyon, işsizlik ve sığınmacı sorunudur. Ben adayın kim olacağını merak etmiyorum. Türkiye’nin nereye gittiğini merak ediyorum. Problemlerin nasıl çözüleceğini merak ediyorum. Türk insanı olarak bunları merak etmemiz lazım” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here