Kuyumculardan Noel Bayramı Ziyareti

0
114

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğru Fırat ve yönetimi, Noel Bayramı dolayısıyla İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesini ziyaret ettiler.

Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve Kilise Pederi Dimitri Yıldırım tarafından karşılanan Fırat ve beraberindekiler, Teymur ve Yıldırım nezdinde tüm cemaat üyelerinin Noel Bayramını kutladılar.

Noel Bayramını birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Fırat; “Sizler, Hatay mozaiğinin bir parçasısınız. Biz her zaman sizinle iftihar ediyoruz. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Allah bizi münafıkların şerrinden korusun. En güzel olay, bu çorbada hepimizin tuzunun olması… Bizler sizlerle mutluyuz. Nice Noeller, nice bayramlar diliyoruz. Allah sizleri düşürmesin” şeklinde duygularını ifade etti.

Yapılan ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakıf Başkanı Can Teymur da; “Düşünceleriniz bizi çok mutlu ediyor. Her bayramda, her mutlulukta, hatta acılı günlerde bizim düşüncelerimize ortak oluyorsunuz. Pederimiz ve tüm cemaatimiz adına size teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Sizin özellikle bizim nezdimizde ayrı bir yeriniz var.

Hatay bölgemiz medeniyetlerin buluştuğu, kültürlerin kadim zamanlardan bugüne buluştuğu bir coğrafya. Biz yüce Rabbimizden her zaman bunu diliyoruz dualarımızda, Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Zengin bir coğrafyada yaşıyoruz, ülkemizin bu güzellikleri bence bütün dünyaya örnek olabilecek niteliktedir. Bayramlarımızda birlikte yaşadığımız, paylaştığımız güzellikler dünyaya örnek olacak bir kültür. Diliyorum ki bizden sonraki kuşaklar bu zenginliği hep devam ettirsin. Dilerim bu zenginlik sonsuza kadar devam etsin” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı hoşsohbet ortamında devam etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here