Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri!

0
84

müftü taştan2Haftanın Ana Teması, “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet”

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bilgi veren İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, bu yılki kutlama etkinliklerinin ana temasının “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” olduğunu söyledi. Haftayı dolu dolu geçireceklerinin de altını çizen Müftü Taştan, “O’nu anlayabilmek ne büyük saadet, O’na iman etmek, O’na ümmet olmak ne büyük şeref” dedi.

Kutlu Doğum’un, baharın tüm esrarengiz güzelliklerinin sergilendiği ay olduğunun altını çizen Müftü Taştan, “Kutlu Doğumla taçlanan ay, alemlerin sevdalısı, Yüce Allah’ın sevgilisi, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)’in doğduğu kutlu mevsim. O’nu tanıyabilmek ne büyük bahtiyarlık, O’nu anlayabilmek ne büyük saadet, O’na iman etmek, O’na ümmet olmak ne büyük şereftir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’nin Kutlu Doğumunun 1443. Yılı münasebetiyle 14-20 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftasının  ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ olarak belirlenmiş olup, Müftülüğümüzce gerçekleştirilecek olan tüm etkinliklerimizde, konferans, seminer, yarışma, şölen, kermes, kitap ve gül hediyesi, okul programları, 1001 Hatim, cezaevi ve hastane ziyaretleri ile bu ana tema üzerinde durulacak” diye konuştu.

Müftü Taştan, ilçemizde yapılacak etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Müftülük giriş katında açılan kermesin yarın son bulacağını söyleyen Müftü Taştan; “15 Nisan Salı günü, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt Gökçe tarafından Grand Plazada halka açık saat 13.30’da “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu konferans verilecek. Burada ayrıca Kutlu Doğum Pilav ve Simidi ikram edilecektir. 16 Nisan Çarşamba günü İskenderun Belediye Kültür Sarayında saat 10.00’da bayanlara yönelik İl Müftülüğü Din Eğitimi Uzmanı Gürcü Bilgin tarafından konferans verilecektir. 16 Nisan Çarşamba günü Boyacılar Çarşısında 09.30’da tüm halkımıza gül dağıtımı gerçekleştirilecektir.

16-20 Nisan tarihlerinde Denizciler, Sarıseki, Azganlık ve Karayılan Mahallelerimizde; Hatay İl Müftümüz, İlçe Müftümüz ve Vaizimiz ve diğer İlçe Müftülerinin katılımlarıyla çeşitli konferanslar düzenlenecektir. Bu vesileyle sevinç ve coşku içerisinde gerçekleştireceğimiz programlarda, İskenderunlu kardeşlerimizi heyecanımıza ortak olmaya davet ediyorum. Kutlu Doğum Haftasının bölgemiz halkına, Milletimize, dünya Müslümanlarına ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, birlik ve beraberliğe, barış ve kaynaşmaya, huzur ve sükuna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan Niyaz ediyorum” dedi.

İnsanlar arasında samimiyetsizlik söz konusu olduğundan bu seneki temanın ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ olduğuna da işaret eden Müftü Taştan; “Umarım bu seneki etkinliklerimizle, peygamberimizi iyi anlatarak insanlar arasındaki samimiyetsizlik son bulur. Samimiyetsizlik dine karşı saygılı olmadığımızdandır. Kültür dinin yerini alınca samimiyetsizlik doğdu. Ayrıca bunun ana nedenlerinden bir tanesi de teknolojidir. Aileler bütün zamanlarını TV karşısında geçirdiğinden çocukları ile ilgilenmemekteler” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here