Kuş; “Laik Devlet Modeli Tahrip Edilmeye Çalışılıyor”

0
57

eğitim-iş açıklama14Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı, Öğretmenlerin Hedef Gösterilmesine Tepki Gösterdi;

Türkiye tarihinde birçok aydın, yazar, bilim insanı ve öğretmenin, çeşitli güç odaklarının hedefi haline getirildiğini ve toplumun farklı kesimlerine hedef gösterildiğini ifade eden Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, sendika binasında düzenlediği basın toplantısı ile “Şehit kızına zulüm” başlığı altında verilen ve öğretmeni hedef gösteren habere tepki gösterdi.

Bu tarz haberlerin neticesinde çoğu zaman faili meçhul cinayetler olduğunu ifade eden Kuş; “Yandaş basının uzun yıllardır laiklik hassasiyetine sahip kamu görevlilerine yönelen insafsız saldırıları hız kesmeksizin devam ediyor. Kindar nesil projesini her türlü hukuki, vicdani ve etik kuralı ayaklar altına alarak yaşama geçirmeye çalışanların son hedefi İskenderun’da her kesimin sevgisini ve saygısını kazanmış öğretmenlerimiz olmuştur. Türbanla derse giren öğrenciye, kılık kıyafet kurallarına uymayan diğer öğrencileri uyardıkları gibi uyarmalarını “Şehit kızına zulüm” başlığı altında veren malum gazete, öğretmenlerimizi zalim olarak nitelendirerek ve iftiralar atarak zulmün en büyüğünü sergilemiştir.

Din sömürüsü yaparak toplum ayrıştırılmak istenmektedir. Sürekli mağduru oynayanlara sesleniyoruz. Artık bu tutmuyor, bunları kimse yemiyor. Her dönemin bezirgânı sizdiniz, şimdi de sizsiniz. Darbelerden şikâyet ediyorsunuz, oysa darbelerin meyvesi sizsiniz. Samimi olun, dürüst olun. İnsanların onuruyla, haysiyetleriyle oynamayın. Doğru haber yapın. İnsanları hedef yapmaktan vazgeçin. Öğretmenlerimizden elinizi çekin” dedi.

Laik Devlet Modeli Tahrip Ediliyor!

Türkiye Cumhuriyetinin ‘Laik Devlet’ modelinin tahrip edilmeye çalışıldığını öne süren Sendika Başkanı Hasan Kuş; “Dünya üzerinde kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, toplumun bütün renklerinin kardeşçe kendisini ifade edebildiği tek İslam toplumu olan halkımızın, hızla çağdaş toplumların acıyarak baktığı karanlık lige itilmeye çalışıldığını biliyoruz. Daha önce hedef göstermekten ceza almış olan ve şimdi de öğretmenlerimizi hedef gösteren Yeni Akit’in yayın çizgisinin bizim vicdanlarımızda mahkûm olduğu kadar, hukukta da mahkûm olmasını sağlamak için her türlü hukuksal mücadele başlatılacaktır.

Türkiye’nin tarihinde hedef gösterildikleri için yitirilen onlarca aydının olduğu gerçeği ortadayken öğretmenlerimiz fotoğrafları yayınlanmak suretiyle ve kendilerine asılsız iftiralarda bulunularak, bu haberle adeta hedef yapılmak istenilmiş, toplumun bir kesimi kasıtlı olarak yönlendirilmek amaçlanmıştır. Basın meslek ilkeleriyle bağdaşmayan bu gerçek dışı haber nedeniyle öğretmenlerimizin can güvenliği kasıtlı olarak tehlikeye sokulmuştur.

Eğitim-İş olarak kişilere sadece hoşlarına giden hukuk kurallarına uyma hakkı tanınması halinde kamu otoritesinin varlık sebebinin ortadan kalkacağını hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaşlaşma hedefinin en paha biçilmez basamağını oluşturan laik devlet modelinin tahrip edilmesine izin vermeyeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here