Kuruyemişte Ambalajlı Ürünler Daha Çok Rağbet Görüyor

0
374

Bölgenin önemli kuruyemiş markalarının başında gelen Nefis Kuruyemiş Bölge Distribütörü Ahmet Yücelen, ambalajlı ürünlerin her geçen gün büyük rağbet gördüğünü ifade ederek, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçların sektörü daha da canlandırdığını söyledi.

Yapılan kamuoyu araştırmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Ahmet Yücelen, ortaya konan sonuçların, kapalı paket kuruyemişe talebin arttığını gösterdiğini söyledi. Yücelen, bunun nedenlerini sıralarken; “Kapalı kuruyemişe rağbetin artmasının sebepleri arasında ürünün, daha sağlıklı, daha hijyen ve kullandığımız alüminyum folyo ambalajla daha uzun ömürlü oluşu geliyor. Araştıran ve sorgulayan halkımız, ürünün sağlık yönünü de dikkate alıyor” diye konuştu.

Bölge Distribütörü Ahmet Yücelen, bilinçlenen toplumun kuruyemişin sağlık yönünü ön planda tuttuğunu kaydederek; “Kuruyemişi satın alanların önemli bölümü, sağlıklı oluşu nedeniyle tercih ediyor. Son dönemlerde özellikle ABD’de yapılan çeşitli bilimsel araştırmalar, ürünlerin insan sağlığını korumada büyük rol oynadığını ortaya koyuyor. Örneğin, ay çekirdeğinin kolesterolü düşürdüğü ve kabak çekirdeğinin prostat sorunlarına iyi geldiği gerçeği ortaya çıktı. Diğer ürünler, badem, fındık ve fıstık da düzenli kullanıldığında kalp, damar sertliği, kanser riskini azaltıcı özelliklere sahip. Bu bilgiler, kuruyemişin sağlıklı yönünü pekiştiriyor. Bu bilinçte olan insanımız da çok yoğun bir şekilde kullanıyor” dedi.

Kapalı ortamlarda satılan kuruyemişin açık olanından daha taze ve özelliklerini koruduğuna vurgu yapan Yücelen; “Firma olarak sektörümüze yönelik yapılan araştırmaları yakından takip ediyoruz. Kullandığımız ambalajlar gibi tüketicilerimizin istekleri de bizim için önemlidir. Paketlemede kullandığımız malzemeler uzman ekip tarafından sağlık ve tazelik özelliğini koruma etkenleri inceleniyor. Biz de Türkiye’de çok ender firmaların kullandığı malzemeleri tercih ettik. Kullandığımız malzemeler Avrupa standartlarına uygunluk belgesi almış malzemelerdir. Diğer yandan üretim tesislerimizde yine Avrupa standartlarındaki paketleme sistemiyle el değmeden hijyenik olarak paketlediğimiz kuruyemişleri tüketicilerimize sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaliteli üretimle tüketicinin büyük beğenisini kazandıklarını da vurgulayan Yücelen; “Adana, İskenderun, Ceyhan, Erzin, Dörtyol, Belen’de 1500’ün üzerindeki satış noktasına ulaştık. Yakın zamanda Antakya ve diğer ilçelere de girerek sahayı daha da genişletmenin planlarını yapıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here