Kurban Bayramı Yarın Başlıyor

0
105

Bugün Arife, Yarın Bayram!

Kurban Bayramı yarın kutlanacak. Dört gün boyunca insanların birbirleriyle bayramlaşacağı Kurban Bayramı dolayısıyla İskenderun Kaymakamlığı organizesinde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Kurban Bayramı dolayısıyla ilk olarak bugün Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek. Aziz şehitlerimiz mezarları başında anılacak ve protokol üyeleri şehit ailelerinin bayramlarını kutlayacak. Bayramın ikinci günü olan 22 Ağustos 2018 Çarşamba günü 11.00-12.00 saatleri arasında ise Belediye Halk Gazinosunda Protokol Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Partiler, Muhtarlıklar, Meslek Odaları, Sivil Toplum Örgütleri, Mahalli Basın ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma programı gerçekleştirilecek.

Kurban Bayramı dolayısıyla bürokrat ve seçilmişler de yaptıkları açıklamalarla bölge halkının bayramlarını kutladı. Açıklamalar şöyle;

“Sevinç ve güzelliklerin manevi duygular ile yoğun bir şekilde yaşandığı bir Kurban Bayramına daha sağlık, huzur ve esenlik içerisinde ulaşmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayan Kurban Bayramı, insan olarak yaşadığımız her anın kıymetini bilerek yaşamayı bizlere hatırlatmanın yanı sıra merhamet ve paylaşmanın kutsiyeti gibi sayısız hikmetleri barındırmaktadır.

İnsanları günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştırarak birbirine yakınlaştıran bayram günleri, toplumda umut, sevgi, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir. Bu özel günlerin tüm ülkemizde aynı coşku ve mutlulukla yaşanabilmesi için her birimize düşen en anlamlı vazife; başta büyüklerimiz olmak üzere yakınlarımızı, kimsesizleri, yetimleri ve ihtiyaç sahiplerini ziyaret ederek gönüllerini almak olmalıdır. Farklı inanç ve kültürlere ait bayramların saygı ve hoşgörü içerisinde kutlandığı ilimizde hiç kuşkusuz bu bayramda da ilimizin tüm renkleri, karşılıklı sevgi ve kardeşlik ikliminde yüzlerce yıldır olduğu gibi birbiriyle kucaklaşarak Kurban Bayramını idrak edecektir.

İnanıyorum ki ilimizde mevcut sevgi, saygı, hoşgörü ve huzur ortamı tüm hemşerilerimizin gönül birliği sayesinde güçlendiği bir Bayramı daha hep beraber yaşayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Hataylı hemşerilerimin Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, bayram günlerinin sevinçlere, mutluluklara vesile olmasını diliyor, tüm halkımızın sevdikleri ile birlikte sağlık, huzur ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.”

Hatay Valisi Erdal Ata

“Sevinçlerin paylaşıldığı, toplumda sosyal dayanışma ve barış ruhunun egemen olduğu bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nı hep beraber kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir.

İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından da çok büyük bir öneme ve değere sahiptir. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada kültürel zenginliklerimiz ve manevi değerlerimiz de bizim en büyük zenginliklerimizdir. Bu özel günler de milletçe bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşmalı, bizi biz yapan ortak değerlerimizde buluşmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Hataylı hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam âlemine, ülkemize ve Hatay’ımıza sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş

“Kıymetli hemşerilerim, Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, Rabbime bu yılda böylesine mübarek bir bayramı bizlere gösterdiği için şükürlerimi sunuyorum. Mübarek Kurban Bayramın öncelikle tüm Belen ve Hatay halkına, milletimize, tüm İslam âlemine ve tüm insanlığına hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bildiğiniz üzere, kurban kesmek Müslümanlığa farz düşmüş bir ibadet olup, önce ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşmamız buyrulmuştur. Bizde emredildiği gibi önce muhtaç kardeşlerimizi düşünüp, onları sevindirmeyi görev bilmeliyiz. Sevgili kardeşlerim; bayramlar sevincin, mutluluğun, paylaşmanın ve kucaklaşmanın en yoğun yaşandığı günlerdir. Dilerim ki yaklaşan bu Kurban Bayramı, bizleri ülkece daha bütün, birbirimize sımsıkı kenetlendiğimiz günlere götürür.

Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu diri tutar, toplum adaletinin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Zengine malını Allah’ın rızası, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Bu vesile ile kutlayacağımız Kurban Bayramımızın, tüm İslam âlemine ve insanlığa, huzur mutluluk ve refah getirsin”

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu

(Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here