Kuran’ı Kerim’in Yakılması Cuma Namazı Sonunda Eylemle Kınandı

0
30

Merkezi İskenderun’da bulunan Hatay Sivil İrade Platformu (HASİP) üyeleri, Cuma Namazı çıkışında İsveç’te yaşanan Kuran-ı Kerim yakma olayı il ilgili kınama eylemi gerçekleştirdiler. Eylem sırasında basın açıklamasını HASİP Sözcüsü Mar-Der Başkanı Salih Bayar yaptı.

Kuran-ı Kerim’e yapılan saldırının bütün insanlığa yapılmış olduğuna işaret eden Bayar; “Kuran-ı Kerim tüm insanlık için bütün zaman ve mekânlarda bir Kurtuluş ve Hidayet rehberi, hayatın tüm alanlarına hitap eden bir kılavuzdur. Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yapılan saldırı en başta İslam’a ve Müslüman’lara sonrasında ise bütün insanlığa yönetilmiş saldırıdır.

Türkiye’nin Stockholm büyükelçiliği önünde aşırı sağcı bir parti liderinin, yetkililerin izniyle gerçekleştirdiği Kuran yakma eylemini kınıyoruz! Zihni kararmış ve kalbi körleşmiş insanlara insanlığa karşı sergiledikleri bu saldırgan tutumdan bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini bildiriyoruz. İnkâr edenleri ve zulmedenleri Allah ne bağışlayacak ne de onlara bir Kurtuluş yolu gösterecektir.

Basın açıklamasını destek veren ve katılan vatandaşlarımız başta olmak üzere, vakıf, dernek, sendika ve siyasi parti temsilcileri ve gönüllere teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here